Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na suché ruce

24. 01. 2012 | Péče o tělo
S problémem suchých rukou se setkáváme velmi často, účinná pomoc však existuje a není náročná. Nesmíme jim jen ubírat, čeho mají tak málo, tedy dostatek kožního mazu, který je třeba vyrovnávat a doplňovat.

V kůži na hřbetu ruky a prstech se oproti jiným partiím těla nachází menší počet mazových žláz, což znamená obecně nižší produkci mazu a tím i celkově menší promaštění kůže. Na dlaních schází mazové žlázy úplně, proto k tolik potřebnému promaštění pokožky nedochází prakticky vůbec.

Desatero pro stále krásné a hebké ruce:


1.    Ruce si myjeme podle potřeby a po co nejkratší dobu, zbytečné prodlužování mycího procesu vede k přesušování pokožky.
2.    Používáme příjemně teplou vodu, studená ani horká kůži rukou neprospívá a k mytí si vybíráme jen kvalitní přípravky.
3.    Umyté ruce řádně osušíme a ošetříme vhodným krémem.
4.    Při náročnějších pracích používáme ještě před jejich započetím preventivně ochranné krémy. Nezapomínáme také na ochranné rukavice, které poskytují našim rukám spolehlivou a velmi účinnou ochranu.
5.    V zimě trpí pokožka rukou snad nejvíce. Občas si zapomeneme vzít rukavice, a pokožka na rukou nám to okamžitě vrátí i s úroky. V zimě proto rozhodně používáme krém na ruce pravidelně, a to i několikrát denně.
6.    Při práci či sportování v létě venku na slunci, ošetřujeme ruce prostřednictvím opalovacích přípravků s ochranným faktorem. Zabráníme tím tvorbě různých pigmentových skvrn a celkovému stárnutí kůže.
7.    K očištění silnějšího znečištění pokožky rukou použijeme raději hydrofilní oleje než mýdla, které nevysušují a chrání tak přirozený kožní film. Kromě toho, že nepřesouší kůži, rychle a spolehlivě rozpustí i mastnou špínu.
8.    Vzhled rukou se velmi zlepší po aplikaci olejového zábalu nebo jejich promaštěním větším množstvím krému a jejich následným zabalením na 20 – 30 minut do mikroténového sáčku.
9.    Nezapomínáme na masáž rukou, a to zvláště po náročných pracích. Masáž provádíme většinou večer přes hřbet zápěstí až k loktům. Promnutí rukou na sucho během dne zlepšuje jejich prokrvení.
10.    Jednou za čas je dobré si dopřát profesionální ošetření rukou s parafinovými zábaly.

Je dobré si uvědomit, že máme-li suché ruce, pak samozřejmě trpí i naše nehty. Lehce se lámou a třepí se. Péči o ruce a nehty zároveň lze skloubit jednoduše. Dnes již existují krémy, které díky svému složení nejen šetrně pečují o namáhané ruce a pokožku celého těla, ale současně regenerují a účinně chrání také nehty. Jedná se zejména o kosmetické výrobky, které obsahují účinné výtažky z léčivých rostlin a vitamíny.

Bylinky na ruce

Pravidelné používání kvalitních krémů, obsahujících pleti prospěšné léčivé bylinky, nám zajistí účinnou péči o pokožku rukou s dlouhotrvajícím účinkem. Jsou to především krémy, obsahující měsíček lékařský nebo např. také rakytník řešetlákovitý. Měsíček lékařský pochází ze Středomoří a u nás se pěstuje odpradávna jak pro své lékařské, tak i estetické vlastnosti. V kosmetice je ceněn především pro své vysoce zjemňující, zvláčňující a regenerační účinky. Krém z měsíčku tak představuje jemný regenerační, zvláčňující a antiseptický kosmetický přípravek vhodný pro péči o pokožku celého těla.

Rakytník řešetlákovitý má své tradiční místo mezi léčivými bylinami starověké, mystické tibetské, indické a mongolské medicíny. Plody rakytníku mají vysoký obsah provitamínu A, vitamínů B1, B2, B6, C, E, K1 a tzv. vitamín F, dále kyselinu linolovou, karotenoidy a flavonoidy. Rakytník má výrazné regenerační a antibakteriální účinky. Příznivě ovlivňuje růst tkání při různém poškození kůže, jako jsou drobné praskliny, popáleniny, omrzliny, alergie a ekzémy. Rakytník řešetlákovitý nabízí především antioxidační, tedy preventivní a ochranné účinky, a proto se významně uplatňuje proti procesům poškození a stárnutí pokožky.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
kdo četl a napsal komentík se svým názorem moc a moc děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Umyji v horké vodě, namažu citronovou šťávou a nechám 20 minut působit.Opláchnu studenou vodou a ruce jsou krásně jemný na dotek.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíksnažím se mazat, jak to jen jdeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám skoro pořád. Mažu si je sice po každém umytí, ale někdy mám pocit že to moc nepomáhá. Asi bych si je neměla mýt tak často, ale ono to při práci ve zdravotnictví dost dobře nejde.
Obrázek uživatelky
profil
Jen to vůbec nedodržuju. Vždycky jen chvilku a dost. Měli byste vidět moje ruce...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles