Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak posílit imunitu – babské rady

27. 01. 2014 | Péče o tělo

Nejen během zimy, ale také na jaře jsme všichni vystaveni různým bakteriálním infekcím. Ty oslabují naši imunitu a tělo je pak náchylnější  k jakémukoliv onemocnění. Pro správnou funkci imunitního systému je nejdůležitější zdravý životní styl a psychická pohoda.

Proto je nutné neustále dbát o své zdraví a podporovat funkci imunitního systému. Už naše babičky říkaly: „Čistota půl zdraví!“ Začínáme čistotou u našich rukou, čím častěji si je myjeme, tím lépe! Nepodceňujeme teplé oblečení. Oblékáme se podle počasí. Dopřejeme si kvalitní spánek i pohyb na čerstvém vzduchu. Důležitý je také pestrý a vyvážený jídelníček.

Co by v našem jídelníčku nemělo chybět?

Zdraví začíná ve střevech. Zdravá střevní mikroflóra je základem dobré imunity. V našem jídelníčku by neměl chybět vitamín C, který je obsažený v ovoci a zelenině. Vitamín E obsahují rostlinné oleje, mléko, máslo, burské oříšky a pšeničné klíčky. Zinek je obsažený v luštěninách, libovém mase a mořských rybách. Selen obsahují ořechy, ryby, mořské plody a drůbeží maso. Omega 3 mastné kyseliny obsahují především ořechy, mořské ryby, lněné semínko a jiné. V našem jídelníčku by neměly chybět jogurty se živou kulturou, které chrání střeva a trávicí soustavu před působením škodlivých vlivů. Také dopřávejte organismu polévky z čerstvé zeleniny, tím posílíte celkovou obranyschopnost.

posílení imunityPřírodní produkty na posílení imunity

Posilování imunity působí dobře jako prevence nejrůznějších onemocnění. Přírodní prostředky pomáhají posílit imunitní systém a celkově pročistit a ozdravit  organismus. 

Křen patří mezi výborné bylinky posilující naši obranyschopnost. Čerstvý ho můžeme zamíchat do nějakého pokrmu nebo pomazánky.

Česnek má antibakteriální účinky, můžeme ho označit za přírodní antibiotikum. Nejlépe ho našemu organismu dodáme v pokrmu, polévce, pomazánce, nebo nakrájený na chlebu s máslem.

Cibule má stejně jako česnek antibakteriální účinky. V kuchyni je nepostradatelná, stejně jako česnek a křen. Své uplatnění našla i v domácí lékárně. Čerstvou cibuli přidáváme do salátů, na posypání různých pokrmů a také si ji může nakrájet na chleba a posypat nasekanými čerstvými bylinkami. Například pažitkou, řeřichou nebo petrželkou. Tím se účinnost vitamínů ještě zvýší.

Kysané zelí

Pravidelnou konzumací kysaného zelí podpoříme naši imunitu a chráníme náš organismus před různými infekcemi. Obsahuje spoustu vitamínů a látek, které chrání naši imunitu. Můžeme si z něj připravit salát k různým masitým jídlům.

Med

Pravidelným užíváním medu chráníme náš imunitní systém. Pro své cenné látky je v přírodním léčitelství nepostradatelný. Medem sladíme hlavně bylinkové čaje.

Bylinné čaje na posílení imunity

Čaje z různých bylin podporují imunitní systém, obsahují velké množství vitamínů a stopových prvků, které chrání náš organismus. Mezi takové čaje patří heřmánkový, šípkový, kopřivový, lípový, mateřídouškový, zázvorový, jitrocelový a zelený. Výborný je čaj také z divizny, podbělu, rakytníku a černého bezu. U bylinkových čajů si dávejte pozor na alergie!

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou výborné na posílení imunity. Obsahují látky, které mají antivirové účinky. Můžete si z nich připravit ovesnou kaši nebo si je přidat do jogurtu.

Budete-li dbát o své tělo, udržíte si zdravý životní styl a dobrou psychickou pohodu.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak posílit imunitu – babské rady:

Jak posílit imunitu – babské rady
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Čaute, já mám dobrou zkušenost s Imunit Hlívou 800mg, stačí si zobnout 2tobolky denně a moje imunita je OK a nejsem pořád nachlazená Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Česnek a cibuli mám doma vždy po ruce. A česnečku miluju...ale těžko se člověk nadopuje těmito aromatickými potravinami a jde do práce mezi lidi Smajlík Takže volím ráno raději Preventan, protože dokáže zahnat i počínající virózu... a česnečku raději až k večeři Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem s imunitou nikdy neměla nějaké velké problémy, jsem spíše aktivní člověk, takže jsem se neustále pohybovala na čerstvém vzduchu, pohyb mi taky nechyběl a ovoce a zeleniny jsem dokázala spořádat kila. Jenže pak jsem chytila od své dcerky neštovice, která je přinesla ze školky (bohužel jsem si je neprodělala jako malá) a od té doby jsem s imunitou dost na štíru, každopádně jsem už zkoušela taky kde co a přidávám se ke kladné zkušenosti s biopronem. Jedna věc je ta, že mi určitě posílil imunitu, ale druhá věc, že díky němu chodím normálně pravidelně na záchod, ta je snad pro mě ještě pozitivnější :D
Obrázek uživatelky
profil
Díky za skvělý článek, myslím si že se opravdu snažím jíst hodně vitamínů přirozenou cestou, ale po porodu se mi imunita hodně zhoršila a tak jsem začala brát probiotika Biopron a musím říct, že se citím líp zvládám s energií výchovu syna i manžela takže babské rady určitě a k tomu nějaký ten pomocník. Jinak babská rada co pomáhá mýmu muži na kašel mu dělám sirup z cibule a mocmu pomáhá!!!
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za milé komentáře.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles