Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jóga – 4 bezbolestné způsoby, jak se zbavit bolesti

30. 11. 2008 | Péče o tělo

Třeští vám hlava, bolí vás záda nebo zažíváte peklo při menstruaci? Zkuste místo pilulek uvolnit a protáhnout své tělo v jógové pozici. Nemusíte cvičit hned celou sestavu, potřebovat budete jen pár minut. Výsledek? Zaručený!


Nechci a ani vám nebudu vnucovat fakta o blahodárných účincích jógy, o kterých jsem si toho sama přečetla až až. Rozhodně si myslím, že její účinky oceníte až po jejím vyzkoušení, a ani tak možná nebudete věřit, do jaké míry může tak ( pohybově ) jednoduché cvičení vylepšit váš zdravotní i psychický stav. Pro dnešek vám představím pět pozic, které vám pomůžou odstranit zažívací problémy, stres či bolest. Vyzkoušejte je a možná budete překvapené chytré ženy, co to s vaším tělem i duší dokáže…


NEMUSÍTE SE VŮBEC ROZCVIČIVAT, stačí když se pohodlně usadíte nebo ještě lépe položíte na podložku či koberec – zkrátka tak, aby vás nestudilo na zádech, pravidelně dýchejte a svůj dech sledujte. Přestože to nebude lehké, snažte se na chvilku zklidnit a soustředit se na pozice neboli asány, které chcete provádět.


jóga1/ POZICE NA ZLEPŠENÍ TRÁVENÍ – jak na to: touto pozicí dochází ke stimulaci třetí čakry, tedy také trávení v oblasti dráhy žlučníku, tlustého střeva atd. Pomůže vám zbavit se zácpy a podpoří metabolismus. Úplně nejjednodušším způsobem, jak se do této pozice dostat, je sednout si na paty, přesunout váhu těla na jednu stranu a přehodit nohu přes druhou. Teprve pak dejte loket přes koleno, vytáhněte páteř a otočte se za rukou o kterou jste opřená. Dýchejte pravidelně.



2/ PROTI MENSTRUAČNÍM POTÍŽÍM – jak na to: asána funguje na dráhu ledvin, stimuluje oblast močového měchýře a pohlavních orgánů. Přitahujte spodní část břicha ke stehnům. Nohy i záda držte napnuté,sedací kosti tlačte do podložky. Vnímejte protažení těla, páteře i svalů upínajících se od kosti křížové přes bederní oblast. Zbavíte se tak napětí v bedrech. Pokud se vám podaří přitáhnout se s rovnými zády ještě níže, budete stimulovat také dráhu žaludku. Díky tomu vám pak při menstruaci nebude tak zle.


3/ PROTI BOLESTI HLAVY – jak na to: opatrně zvedněte nohy ze země, ruce nechejte ležet podél těla na podložce, s dlaněmi opřenými o zem. Plynule překulte nohy za hlavu a špičky opřete o zem. Pokud se vám to nepodaří, nevadí. Časem to bude lepší. Pokrčíte-li nohy, dostanete se do lehčí pozice svíčky a kromě odstranění bolesti hlavy si zlepšíte funkci štítné žlázy. Tato poloha pomáhá i prokrvovat ruce, resp.konečky prstů a zlepšuje symptomy menopauzy.


4/ NA PROBLÉMY SE ŠTÍTNOU ŽLÁZOU – jak na to: svíčka velmi efektivně stimuluje štítnou žlázu a příštitná tělíska. Navíc při ní dochází k uvolnění vnitřních orgánů, které jsou na celý život. Pomáhá vrátit odkysličenou krev z dolních končetin zpět k srdci. Svíčka je ideálním cvikem při otocích nohou. Důležitá je i pro protažení krční páteře. Není však vhodná pro ty z vás, které trpíte problémy s vysokým krevním tlakem nebo právě s krční páteří.



Veru

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles