Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kaki - je tu podzim a s ním i sezóna „pokrmu bohů“

6. 11. 2016 | Péče o tělo
Ještě před pár lety lidé v potravinách tápali, co je ten oranžový lesklý plod. Dnes se velká část z nich těší na podzim a zimu, až si své oblíbené kaki budou zase moci vychutnávat. Aby ne, je to slaďoučké a šťavnaté ovoce, které navíc neobsahuje žádná semínka, snadno se krájí a nemusí se loupat, takže ho milují i děti.

Kaki je zářivé a lesklé oranžové ovoce, které se svým tvarem podobá broskvi a rajčeti.

Plody kaki se sklízejí ještě nezralé, aby přežily dlouhý transport. Plody by při nákupu neměly být otlačené. Kaki se konzumuje, když je na omak měkké. Proto se musí kupovaná kaki nechat dozrát.

Kaki je velmi chutné samo o sobě, slupka se může konzumovat, ale většinou se loupe. Další možností je například plod naříznout, jakmile je dužina měkká (dozraje i při pokojové teplotě), pokapat citronovou nebo limetkovou šťávou a vybírat malou lžičkou.

KakiPerfektně se hodí i do kuchyně. Využijete jej na mnoho způsobů při přípravě salátů, omáček, hlavních jídel, dezertů a zavařenin. Výborné je i sušené kaki. Pro začátek ho můžete zkusit přidat do cheesecaku, štrůdlu, ovesné kaše nebo třeba jen do jogurtu či jako náplň do palačinek.

Kaki v překladu znamená „pokrm bohů“. Vyznačuje se skvělou výživovou hodnotou s vysokým podílem vlákniny, vitamínů a minerálních látek. Kaki je sezónní ovoce, sklízí se během září a října. Díky vysokému podílu vitamínů, vlákniny a minerálů (vitamin A a C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, mangan) vám právě na podzim pomůže posílit váš imunitní systém. Pozitivně působí i na metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě.

Kaki si můžete vychutnat během podzimu – od poloviny října do Vánoc.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
máme ho rádiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To že se sklízí ještě nezralé je sice nutné, ale docela by mě zajímalo jak chutná správně vyzrálé.
Taky kaki baštíme a je super. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kaki máme moc rádi..sohlasím, že by to mohl být ,,pokrm bohů" je to slaďoučká dobrota
Obrázek uživatelky
profil
my jej máme moc rádi Smajlík, škoda, že není celoročně
Obrázek uživatelky
profil
naša vnučka kaki milujeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles