Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kapesní bylinkář

27. 01. 2009 | Péče o tělo
Bylinky jsou nepřekonatelné. Jsou jemné, nedráždí žaludek a při správné aplikaci mají minimální vedlejší účinky. Pár takových mimořádných rostlinek pro vás jedna z našich čtenářek připravila. O jejich účincích se přesvědčte právě teď...

Čajovník se často používá na kožní problémy jako je akné, vyrážka, plíseň, bradavice, puchýře a popáleniny. Pomáhá při léčbě infikovaných ran, osvědčil se při infekcích pohlavních a močových cest či oparech. Vyvolává pocení a tím také spolehlivľ snižuje horečku.

Rozmarýn je vinikající při svalové a duševní únavě, kašli a nachlazení, špatném krevním oběhu, bolestech a napětí. Užívá se také při akné, ekzémech, lupech, výskytu vší a padání vlasů. Napomáhá zadržování tekutin v těle, bolestivé menstruaci, plynatosti, trávících potížích a zácpě. Doporučuje se při bolesti hlavy, nízkém tlaku a stresu.

kapesní bylinkářŠalvěj luční je další z kouzelných bylinek. Osvědčil se při léčbě úzkosti a depresí. Pomáhá při nepravidelné menstruaci, zmírňuje menstruační bolesti i náladovost před menstruací. Snižuje krevní tlak, pomáhá odstranit trávicí potíže a nadýmání. Uleví při bolesti svalů, účiný je také při infekcích v krku a infekcích dýchacích cest. Pomáhá při léčbě frigidity a impotence. Nesmí se však používat během těhotenství a nesmí být užívám s alkoholem.

Eukalyptus se užívá proti kašli, při nachlazení, zánětu nosních dutin a také jako prevence proti šíření infekcí. Tlumí svalové a revmatické bolesti a vazivové záněty. Osvědčil se při léčbě kožních problémů, planých neštovic a pásovým oparum. Pomáhá při onemocnění močového ústrojí. Zmírňuje bolest po popáleninách a pomáhá vytvářet novou tkáň. Chrání před bodnutím hmyzem, působí totiž jako repelent. Nesmí být používám s homeopatickými léky, nevhodný pro kojence a malé děti.

Pelargonie je účinná při léčbě kožních problémů jako je akné, opruzeniny, popáleniny, puchýře, ekzémy. Vhodný je také při léčbě předmenstruačního syndromu a v období memopauzy. Má odvodňující účinky, pomáhá při uvolňování prsních žláz. Stimuluje průtok lymfy a krevní oběh. Přináší úlevu při zánětech kloubů a nervů, ulevuje od bolesti v krku a vřídcích v ústech. Pomáhá odstraňovat stres a úzkost. U citlivých osob však může dráždit pokožku. Nesmí být užíván první tři měsíce těhotenství, zejména vyskytl-li v minulosti samovolný potrat.


HORAZU - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda ta, že bylinky jsou mimořádné rostlinky na různé neduhy. Já z těchto bylin používám hodně šalvěj a eukalyptus, mají blahodárný účinek na organismus. Šalvěj luční na dýchácí cesty a někdy na trávící potíže.
Eukalyptus na nachlazení a zánět nosních dutin.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles