Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každodenní tipy pro zdraví vašeho srdce

24. 11. 2009 | Péče o tělo
Možná i vy ve skrytu duše přemýšlíte o tom, udělat něco pro zdraví svého srdce. Někomu, kdo nebyl celý život zvyklý sportovat, se však s pravidelným cvičením začíná těžko. K tomu se přidá nedostatek času, přemíra povinností… Pro začátek zkuste několik každodenních tipů pro zdravější srdce. Možná se vám některé z nich zalíbí a zjistíte, že by to u vás pravidelný pohyb nemusel mít úplně beznadějné.


Využijte sebemenší příležitost

  • Choďte po schodech – Pokud na cestě do práce potkáváte schody, využijte tuto příležitost. Ode dneška už žádné výtahy a žádné ježdění po eskalátorech. Jestliže bydlíte ve vyšším patře, postupujte po částech. První týden vyjděte jedno či dvě patra a postupně jich přidávejte víc.

  • Parkujte schválně co nejdál – Možná vám to zní bláznivě, ale parkujte schválně co nejdál od obchodu nebo pracoviště, pokud jste tam přijeli autem. I pár kroků navíc po parkovišti pomůže vašemu srdci, když je uděláte každý den.

  • Nejezděte až do cíle – Jestliže cestujete městskou hromadnou dopravou, můžete využít další mírně potřeštěný tip. Nejezděte autobusem či tramvají až do své cílové stanice, ale vystupte o jednu zastávku dřív. Zbytek můžete dojít pěšky a přispět tak k lepší kondici svého srdce.

  • Projděte se po obědě – Pokud máte možnost, udělejte si po obědě alespoň malou procházku v okolí svého domova nebo pracoviště. Nejenže tím pomůžete svému srdci, ale ještě vám to pomůže zůstat svěží a v plném pracovním nasazení i s plným žaludkem.

  • Cvičte v domácnosti – Využijte i domácí práce jako příležitost ke cvičení. Energické luxování prospěje srdci i kobercům.

  • Pečujte o zahradu – Sekání trávníku, pletí záhonů nebo hrabání listí jsou skvělá a užitečná cvičení. Jejich praktický užitek jistě přinese uspokojení i zavilým nepřátelům „planého poskakování“ na hřišti nebo v posilovně.

  • Procházejte se – Chůze je přirozená a nenáročná forma pohybu, kterou může provozovat každý. Naučte se hledat čas i příležitost ke svižnější procházce v průběhu celého dne. Procházejte se se svým psem i se svými dětmi nebo s partnerem. Pokud se vám nepodaří přesvědčit nikoho, aby šel s vámi, procházejte se i sami a hledejte nové a neotřelé trasy.

Zdroj: Kardiochirurgie.cz

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pracuji na zahradě a jezdím na kole.Na procházky moc nejsem.Schodům se nebráním.
Obrázek uživatelky
profil
Máme se co nejvíce procházet. dělám to skoro celý život. Vždy kus cesty jdu, dál mne někdo hodný
popoveze. Takž spojuji příjemné s užitečným. Zabíjím dvě mouchy jednou ranou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles