Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Každý orgán má svůj čas

1. 03. 2011 | Péče o tělo

I vaše tělo má vlastní rytmus. Nemůžeme ho přitom vždy pochopit, dá se ale zodpovědným přístupem ovlivnit. Dokonce přitom hrají roli jisté hodiny, kdy své nálady a chování zvládáme lépe. Zdraví nám potom může zafungovat víc, než si uvědomujeme. Která období během dne i noci vyhovují dobře našim různým orgánům? A co pro ně v tu chvíli můžeme udělat správného?


Mezi 7. a 9. hodinou ranní: Žaludek


Náš žaludek jede poránu na plné obrátky. Tělo potřebuje hodně energie, takže tvrzení, že se nemáme nijak odbývat, je pravdivé. Člověk se ale nemusí posadit jen k jídlu, které patří vždy ke správné výživě. Důležité je, co nám opravdu chutná a jestli vše příjímáme v atmosféře pohody. Pojídat se dá výživná šunka, mléko, vejce, během dne pak máme hodně energie a nemusíme přehnaně obědvat. Nejlepší je jíst při harmonické hudbě a neposlouchat zprávy, tak nejlépe vychutnáme atmosféru svého domova a rodiny.


Mezi 9. a 11. hodinou dopoledne: Slinivka a slezina


organySlinivka kontroluje cukr v naší krvi. V práci sice uklidníme hlad něčím sladkým, pak nám to ale přináší problémy. Hlavně děti by v tyto chvíle neměly pojídat cukrovinky a pít přeslazené limonády. To se potom projeví na jejich tloustnutí a neschopnosti soustředit se na učení. Dospělí sice můžou všechno zvládnout, někdy ale příliš podrážděně reagujeme na kritiku, hlavně na poradách nebo během řízení auta. Mít emoce pod kontrolou rovná se přijímat v tuto chvíli méně cukru, pak nebude trpět slinivka ani slezina.


Mezi 11. hodinou dopoledne a 13. hodinou odpoledne: Srdce


Okolo poledne vydáváme nejvíc energie. V době největšího výkonu naší nejspolehlivější pumpy bychom se tak měli vyhnout přetěžování svého organismu přehnanou pracovitostí, i jídlem. Vlastní hlad proto musíme utišit s potřebnou mírou, nepřehánět velikost porce a najít si po obědě čas na klidnou relaxaci, kdy všechno dobře zažijeme. Lidé, co nepracují fyzicky, by měli dávat v létě přednost ovoci nebo zeleninovému salátu. V zimě se zase hodí k masu ( které by mělo být lehké a málo solené ) zelí, brambory nebo boby.


Mezi 13. a 15. hodinou odpoledne: Tenké střevo


Po obědě býváme zpravidla na cestách, i během pracovní schůzky unavení. Chytří obyvatelé Středomoří si právě v tuto dobu užívají siestu a odpočívají. Vědí, že odvedená práce by nestála za nic. V tomto období je totiž tenké střevo nejvíce stresováno a díky naší nervozitě je ve své činnosti i nejednou blokováno. Uvolnění přináší šíthlejší postavu, právě se taky logicky navíc nevěnujeme sportu. Proto v tomto čase svůj pracovní výkon nepřehánějme a raději se snažme více práce udělat časově dříve, nebo až později.


Od 15. do 17. hodiny odpoledne: Močový měchýř


V tento čas bysme měli méně sedět na místě. Během konce obvyklé pracovní doby totiž tento orgán pracuje více. Má za úkol zbavovat nás různých jedů, které přináší prostředí, nebo chemických látek v potravinách a pití, co způsobují nemoci a vleklé choroby. V tuto dobu může být nejvhodnější, když kromě kávy popíjíme čaj z hluchavky a dalších bylin, vhodných pro čištění krve. Pokud v práci, i při sportu dodržujeme pitný režim, vytušíme, že v podobné okamžiky je důležité pít minerální vodu ve spojení s pojídáním vláknin.


Mezi 17. a 19. hodinou odpoledne: Ledviny


ledvinyOrgán, který přečerpává a čistí naši krev vyvažuje látkovou výměnu těla. Takže ho v tyto hodiny držíme víc v teple. A pokud si přitom můžeme masírovat reflexní zóny na nohou, pro své ledviny uděláme skutečně mnoho. Akupunktura i akupresura, prováděná od profesionálů je tedy vhodná. Pokud nás bolí svaly, potvrdí se jenom fakt, že nám masáž prospívá a zřejmě jsme jí potřebovali. Před odchodem na gauč taky musíme být ochotni omezit pití tekutin, hlavně alkoholu. Příliš neprospívá ani mléko, dopřejme si ho spíš až poránu.


Mezi 19. a 21. hodinou večer: Krevní oběh


Před 19. hodinou se děti uloží ke spánku v pohodě. Během tohoto času je to ale boj, protože jejich krevní oběh zůstává nejaktivnější, stejně jako ten váš nebo partnerův. Tělo a mysl naopak fungují velmi spolehlivě a na spánek proto nebývá ani pomyšlení. Takže se snažme lépe přijímat potřeby naše i vlastních dětí a klidně vpodvečer sportujme, běhejme, nebo se projděme s pejskem a dětmi. Mnoho mladých si díky prokrvení mozku udělá v tento čas nejlépe své úkoly. Prostě mají chuť se učit, je tak dobré věnovat se i výuce jazyků.


Mezi 21. a 23. hodinou večer: Nabírání energie


Tuto dobu Číňané nazývají "hodiny trojitého ohřívače". Ten, kdo je právě v takové okamžiky citlivější na chlad by tento signál svého těla neměl přehlížet. Znamená totiž, že u nás něco není v pořádku jak po fyzické, tak po psychické stránce. Věnujme se proto pomalému protahování, meditacím nebo koupání ve vaně, což náš organismus krásně prohřeje. Většina lidí potom pociťuje silný příliv energetických možností těla a dobrou náladu. Mladší lidé proto často vyrážejí za tancem a dospělí se spolu rádi věnují lásce.


Mezi 23. hodinou před- a 1. hodinou po půlnoci: Žlučník


Právě v okamžiky, kdy se snažíme spát je náš žlučník v plném nasazení. Kdo se naopak pravidelně probouzí, měl by víc pátrat po příčině tohoto vlivu. Přitom pomoc našemu organismu je  podstatě prostá. Před spaním se vyhýbejme tučným jídlům a dejme si žlučníkové čaje, jenom ale v horkém stavu, popíjení studených by totiž tělu ubližovalo. Musíme být za každou cenu v teple a pod peřinou, nejlíp ve vodorovné poloze. Pak přicházejí i pocity uzdravení. Práce v tuto dobu funguje pro organismus trochu jako jed, tak počítač raději vypneme.


Mezi 1. a 3. hodinou po půlnoci: Játra


alkoholV tyto okamžiky dělá našim játrům dobře klid a uvolnění. Proto je velice nešetrné k tělu popíjet alkohol, pak se v něm totiž snadno ukládají nepotřebné látky. Součástí léčení jater jsou proto vhodné kůry spánku, protože naprosté uvolnění je pro organismus nejlepší regenerací. Pokud nemůžete zabrat, pak taky pomáhají meditace. Klidně si na oblast jater nad žaludkem dávejte i teplé obklady, aby vydržely lépe svou namáhavou práci. Jejich uvolnění vám potom během dne přinese zlepšení nálady a větší ochotu si zasportovat.


Mezi 3. a 5. hodinou v noci: Plíce


Horolezci a turisté vědí dobře, že je snadno přivede do pohybu start túry po třetí hodině ráno. Právě díky vhodnému načasování překonáme všichni obvyklé snížení energie. Ze vzduchu přitom čerpáme hodně síly a cítíme se být mnohem čerstvější. Pokud se ale v tuto dobu probouzíme samovolně v posteli, není něco v pořádku s naším dýchacím orgánem. Proto se věnujme dýchacím cvičením, józe, nebo si nechejme doporučit vhodný plicní čaj. V létě v tomto čase můžeme spát při otevřeném okně, to vaše plíce posiluje nejvíc.


Mezi 5. a 7. hodinou ranní: Tlusté střevo


Je pochopitelné, že se v tento čas lidem nechce příliš jíst. Vyplývá to ze spojení mezi potravou a organismem. Strávené jídlo ze včerejška se totiž zdrží 20 hodin právě v tlustém střevě. Jde o vysvětlení, proč se zrovna probouzíme a odcházíme na toaletu. Průjem nám naznačuje problémy s tenkým střevem, zácpa zase potíže se střevem tlustým. Funkci tohoto orgánu proto můžeme sami podpořit tak, že nejdříve vypijeme sklenici vlažné vody. Nebo si k jídlu dáme sušené ovoce plné fruktózy, jako jsou švestky, fíky a rozinky a tím se pročistíme.

Autor: astrolog David
Člen Věštírny Květy Fialové



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hodně zajímavé čtení
Obrázek uživatelky
profil
zajimave......jen si zapamatovat, nebo vytisknout a mit stale na ocich a v mysli
Obrázek uživatelky
profil
tělo tak funguje,je dobré si to připomenout
Obrázek uživatelky
profil
Totiž od mala ať vstávám kdy vstávám, vzbouzím se v 11, teprve tehdy se probouzí můj "pan žaludek" a jsem schopna něco jíst; pokud "na sílu" jím hned po vzbuzení, odkrví se mi mozek a chce se mi zase spát Smajlík No a takový "start túry kolem 3.ráno" by z mého muže udělal vdovce už před 30 lety! Naštěstí nemusím vstávat před 8 ranní, v tu dobu i ta koupel, co je doporučována na noc, mne krásně probere a nakopne na tu předpolední snídani Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen jak na to když pracuju na směny a dopoledne po noční spím,to mi poraďte.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles