Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když moře léčí rány

3. 12. 2009 | Péče o tělo
Již staří Egypťané používali slanou vodu k léčení ran. Teprve ve dvacátém století však vědci zjistili, jak konkrétně sůl lidské kůži pomáhá. Objevili totiž podstatu jejího antibakteriálního a protizánětlivého působení. Z těchto poznatků mimo jiné vyplynulo, že koupání ve slané mořské vodě může mít nejen relaxační, ale také uzdravující účinky.


Zázračná síla soli

Co se týče kožních onemocnění, slané koupele a pobyt u moře se osvědčily například u léčby lupénky či nejrůznějších ekzémů, včetně toho atopického. U otevřených ran sůl dané místo vyčistí a urychlí hojení. Je tomu tak proto, že podporuje migraci buněk, které se tohoto procesu účastní. Navíc brání množení bakterií. Díky tomu snižuje riziko rozvoje infekce, která by mohla hojení nepříjemně zkomplikovat.


Sláva Mrtvého moře

Odborníci doporučují k léčebným účelům koupání v mořské vodě nejen pro vysoký obsah soli, ale rovněž minerálů. Snad nejproslulejší je v tomto ohledu Mrtvé moře, byť je to ve skutečnosti jezero. Má totiž jedinečné složení vody, ale i bahna. Nejrůznějších solí je tu až desetkrát vyšší množství než ve vodě mořské. Také vysoké množství přítomného hořčíku působí na kůži přímo blahodárně, protože optimalizuje její hydrataci a tlumí případný zánět.


Když je moře příliš daleko

Pro koho je pobyt u moře finančně či časově nedostupný, nemusí propadat panice. V poslední době se i v České republice daří tzv. solným jeskyním, které se budují právě z mořské soli. Tím je zaručeno skutečné mořské klima se všemi jeho léčivými účinky. Pozitivní efekt pravidelných návštěv těchto „oáz klidu“ potvrzují mnozí dermatologové, ale i lékaři jiných specializací. Pobyt v přímořských oblastech může výrazně pomoci těm, kteří dlouhodobě bojují se špatně hojitelnými kožními onemocněními. Proto trpíte-li podobnými problémy, neváhejte přijmout pomocnou ruku přírody ve formě zázračné mořské vody a klimatu kolem ní.

Zdroj: Hojení-ran.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě existuje. Můj syn špatně slyšel. V uších se mu dělal nějaký rosol, takže mu dělali díry do bu- bínků, aby mu mohlo jít ven. Měl jít na operaci, takže jsme ho vzali k moři. Pomohlo mu. Paní doktorka říkala, co jsme s ním vyváděli. Že prýf je úplně v pořádku. Takže jsme jí řekli, že byl u moře.
Obrázek uživatelky
profil
Na moře nedám dopustit má léčivé a relaxační účinky. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka