Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když se k základu přidá něco výjimečného

13. 04. 2009 | Péče o tělo
Také ráno nejdřív řešíte co na sebe a až potom přemýšlíte, co si dáte k snídani? Možná si při tom občas vzpomenete na svou mámu, která vám ráno před odchodem do školy říkávala: „Sněz si aspoň jogurt!“ Odpoledne pak stojíte v samoobsluze před mléčným regálem a očima hledáte ten svůj oblíbený… Víte ale, že není jogurt jako jogurt? A že ne každý jogurt je probiotický?

Je dobré vědět, co tvoří základ.

Jogurt se vyrábí z mléka, ve kterém se při teplotě asi 40 °C nechávají vyvíjet dvě živé bakterie - Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus termophilus. Obě přeměňují cukr v mléce na kyselinu mléčnou, čemuž se říká kysání. Základní složkou každého jogurtu jsou tedy tyto dva mikroorganismy, které musí být přítomny v dostatečném množství až do konce jeho data spotřeby.

ActiviaJogurt nespadl z nebe.

Kde se vzal? Slovo jogurt pochází z turečtiny a znamená zkvašené mléko. Objevili ho prý kočovníci z Východu, kteří přepravovali mléko v kozích vacích. Během cesty se přítomné bakterie pomnožily a spolu s teplým prostředím uvnitř vaků vytvořily  ideální podmínky pro kysání mléka.  
Nejdříve se jogurty vyráběly v malém. Jejich hromadná výroba začala mnohem později. Výrobu jogurtů ve velkém zahájil španělský lékař Isaac Carasso pod názvem Danone. Ne náhodou se z jeho společnosti, kterou založil v roce 1919, stala známá a celosvětově uznávaná firma. Víte, že společnost Danone oslaví letos už devadesáté narozeniny?

Co se stane, když k základu přidáte něco výjimečného?

Pokud k základním jogurtovým kulturám navíc přidáte speciální druh živých bakterií, tzv. probiotik, vznikne mimořádně zdraví prospěšný mléčný výrobek. Jejich jedinečnost spočívá v tom, že mají schopnost lépe přežívat při průchodu žaludkem a odolávat agresivní žaludeční kyselině než samotné jogurtové bakterie. Díky tomu se ve velkém množství dostávají až do tlustého střeva, kde přispívají k udržení a navrácení rovnováhy naší mikroflóry. Tím pomáhají snižovat riziko infekce trávicího traktu. Toto nedokážou žádné jiné prozkoumané bakterie. Je třeba zdůraznit, že není jedno, jaká probiotická kultura se přidá k jogurtovému základu, protože ne každá má tyto výjimečné a účinné vlastnosti potvrzeny.

Existuje jedna výjimečná probiotická bakterie. Jmenuje se  Bifidus ActiRegularis a dokáže přežít v dostatečném množství jak průchod žaludkem, tak tenkým střevem. Díky tomu se ve vysoké koncentraci dostává až do tlustého střeva. Zde pozitivně ovlivňuje složení střevní mikroflóry. Ve chvíli, kdy dojde k jejímu narušení, dokáže Bifidus ActiRegularis vytvořit podmínky pro její obnovení a v případě, že je střevní mikroflóra normální, působí preventivně proti jejímu narušení. Tato unikátní bakterie je patentově chráněna a obsažena pouze ve výrobcích značky Activia.

Vybírejte proto svůj jogurt pečlivě.
Více informací naleznete na www.activia.cz.  



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jogurty jsou zdravé,obsahují živé bakterie.
Obrázek uživatelky
profil
taky mi activia vyhovuje a navic moje kamaradka co ma malou holcicku a mely stale problemy se stolici tvrdi ze je to pro ni lek a navic ji jeste chutna
Obrázek uživatelky
profil
Na takovou activii nedám dopustit. V obchodech je velký výběr, těchto jogurtů od čistě bílých po ovocné druhy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles