Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Konec léta. Ideální období, jak nastartovat cestu zdravého životního stylu

13. 09. 2018 | Péče o tělo
Využijte energii, kterou načerpáte během léta ke změně životní stylu. V článku se dozvíte důvod, proč je konec léta na změnu ideálním obdobím a prozradíme vám i několik tipů, jak úspěšně začít.

Při změně životního stylu hraje klíčovou roli psychika

Změna životní stylu musí pramenit z vlastního přesvědčení a touhy a kromě změn v jídelníčku s sebou nese i další důležitý faktor – psychiku. Takřka jakákoliv změna je psychicky náročná, přesto mnozí  tento fakt zanedbávají a pak jsou překvapeni z toho, že se jim nedaří zhubnout či ve svém životě prosadit jakékoliv změny. Životní styl je nejvýznamnější faktor ovlivňující naše zdraví a jeho změna je běh na dlouhou trať a leckdy bývá doopravdy psychicky náročná. Zejména pokud jde o motivaci, ujasnění si hodnot, chování a emoce. V neposlední řadě si člověk musí uvědomit také aspekt jídla a to, jak velkou roli hraje v jeho životě.

Konec léta. Ideální období, jak nastartovat cestu zdravého životního styluNemějte nereálné nároky a hubněte pro radost

Změna životního stylu společně s hubnutím musí pramenit z vlastního přesvědčení. Pokud začnete držet dietu, protože vám to řekl partner či kamarádka, ale vy jste sami se sebou vlastně spokojeni, nemá smysl se do jakýchkoliv změn pouštět. Nucení se do něčeho, co vlastně nechcete, je předem odsouzeno k neúspěchu. Stejně tak nezabírají jednorázové diety a nereálné nároky. Nejprve ze všeho si ve zdravém životním stylu musíte najít něco, co vám bude působit radost, takže budete mít dlouhodobou či ideálně celoživotní potřebu tímto způsobem fungovat. Podle ní se nejsnadněji najdete ve sportu. Sportující lidé mají nejen hezkou postavu a jsou ve skvělé formě, ale bývají i méně často nemocní a cítí se lépe psychicky.  

Proč zrovna konec léta? Vlastně je to jedno

Konec léta je ideální čas na změnu životního stylu zejména proto, že jsme odpočatí. V tomto období se většina z nás vrací z dovolené, kde jsme načerpali fyzickou i psychickou sílu, která je při změně životního stylu takřka nezbytností. Na druhou stranu se pro změnu můžete rozhodnout a začít s její realizací kdykoliv. Někdo je nabitý pozitivní energií již během samotného léta, kdy si užíváme delší dny, svítí sluníčko a k dispozici je velké množství sezónního ovoce a zeleniny. Během horkých letních dní bývají méně zaplněné posilovny, což ocení zejména začátečníci. Budete mít větší soukromí.

Po motivaci je důležité plánování a odměňování

Ať už se rozhodnete pro změnu v jakémkoliv ročním období, nejdůležitější ze všeho je motivace. Uvědomte si, co přesně od nové životní změny očekáváte, proč je pro vás změna životního stylu důležitá a jaký tento proces proměny bude mít vliv na váš dosavadní život. Jakmile si zodpovíte všechny tyto otázky, můžete začít plánovat. Při plánování nespoléhejte jen sami na sebe. Pokud si nevíte rady, povolejte na pomoc odborníka. Odborník bude respektovat vaše individuální potřeby a povede vás tím správným směrem ke zdravému životnímu stylu a pomůže i s výběrem sportovních aktivit. I když je zdravý životní styl sám o sobě velkou odměnou, přesto se za své pokroky odměňujte ještě zvlášť. Vyvarujte se ale odměn ve formě jídla. Zajděte si třeba do wellness centra nebo si kupte něco hezkého na sebe. Nepřestávejte se motivovat.


Autor: Linda Tomsa Kalašová
Zdroj: Svět zdraví


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !