Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzlo aromaterapie

25. 01. 2009 | Péče o tělo

Aromaterapií se označuje obor rostlinného lékařství. Léčba probíhá pomocí vůní (čistých esenciálních olejů) získaných z rostlin. Léčba oleji zahrnuje i aplikaci na tělo, což zlepšuje fyzické a psychické zdraví. Způsob použití je různý. Profesionálové dávají přednost masážím, kdy se olej dostane do těla. Masáží se také zvyšuje účinek aromaterapie.

 

Některé oleje můžeme na pokožku používat neředěné, většina olejů však v neředěném stavu pokožku dráždí. Pokud ředíme olej, používáme k tomu jedlý rostlinný. Oleje můžeme použít jako masáže, inhalace, odpařovače, koupele, obklady, krémy, šampony, sprchové gely, kloktání a výplachy úst. Aromaterapie může prospět každému, je vhodná jak pro kojence a malé děti, tak i starší osoby. Těhotné ženy a vážně nemocní pacieti by měli být pod vedením odborníka a schváleni svým ošetřujícím lékařem.

 

Zkuste aromaterapii

Každý olej je určen k léčbě něčeho jiného, stejně tak i jeho použití se liší. Například levandule -  hlavní použití levandulového oleje je na popáleniny, modřiny, skvrny, alergie, bodnutí hmyzem, deprese , nespavost, bolest hlavy, stres, vysoký krevní tlak, žaludeční křeče, zvracení, koliku, plynatost, zánět močového měchýře, astma, infekce v krku a špatné dýchání. Většinou je bezpečný pro všechny věkové skupiny, pouze osoby se sennou rýmou a astmatem může vyvolat alergie.


Využítí olejů je však mnohem širší. Najdeme jej hojně i v kosmetice. Smícháním několika druhů ojejů v požedovaném množství nám mohou pomoci i v odstranění ekzémů, hemeroidů, křečových žil, lupů, oparů, plísně na kůži, vypadávání vlasů nebo celulitidy. Například na celulitidu smícháme směs palargonie a rozmarýnu, nebo grapefruitu a jalovce či cypriše. Oleje využíváme ve formě masáží nebo pleťové vody. Můžeme přidat i do koupele a použít žínku z lufy k prokrvení tkání.

 



HORAZU - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Olejíčky využívám nejen k inhalacím, ale také do koupele a na masáže. Jejich použití je široké. Přidáním oleje do koupele se dají dobře léčit hemeroidy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles