Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Máte unavené nohy? Nechte je odpočinout a zbavte se otoků!

18. 03. 2010 | Péče o tělo

Pokud se po náročném dni sotva belháte a nohy odmítají pokračovat ve stejném rytmu, dopřejte jim nenáročnou a zároveň potřebnou péči.   

 

Ledová relaxace

 

Na unavené nohy je dobré si položit  pytlíky s ledem. Tento jednoduchý trik pomůže povzbudit a posílit cirkulaci. Po obvyklém koupacím rituálu nezapomeňte končit studeným nebo vlažným sprchováním nohou. Začněte odspodu a pokračujte vzhůru. Teplá voda totiž otvírá krevní cévky, což vyvolává otoky.  Rovněž vám pomůže používání speciálních krémů a gelů.

 

Neopíjejte se a choďte na „péčko“!

 

Vitamín P představuje celou skupinu látek, označující se jako flavonoidy. Jejich skvělé účinky se používají při léčbě křečových žil a některých otoků. Na opuchlé nohy, posílení žil a pro zlepšení krevního oběhu skvěle působí červené ovoce, kde se vitamín P hojně vyskytuje. Do jídelníčku tedy zařaďte maliny, rybíz, brusinky a hroznové víno.  Nezklamou vás ani citrusy. 

 

Pozor na alkohol! Nějaké ty sklenky navíc vám pro dnešní den přinesou radost a zítra starost s napuchlými nohami. Dalším nepřítelem krásných a zdravých nohou je sůl. Dopřávejte si ji co nejméně a vyvarujte se přesoleným jídlům.

 

Pohodlně obutá a oblečená

 

Velmi vysoké podpatky užívejte jen pro zvláštní příležitosti. Pro denní nošení se obujte do ¾ centimetrů vysokých bot. Ani úplně ploché sandály se nedoporučují. Příliš vysoké a ploché vám způsobí větší otoky nohou. Vyvarujte se příliš těsného oblečení v pase, na bocích, stehnech a lýtkách, protože zbrzdíte správný oběh. Vrhněte se na elastickou módu, která se přizbůsobí křivkám těla bez zbytečného tlaku a přiškrcování.

 

Slunce, teplo, cestování...

 

Slunce a teplo máme raději než zimu, ale s lepším počasím nastává pohroma pro nohy. Pokud se opalujete a pohybujete na slunci, namočte si nohy každých třicet minut do studené vody. Nebo si dejte sprchu. Opalovací krémy vmasírujte do kůže ve stále se rozvíjejících kruzích, povzbudíte tím cirkulaci. Při pobytu na pláži se občas projděte po písku, kde vám budou na lýtka narážet mořské vlny. Při delším cestování a sezení se doporučuje každou hodinu vstát a protáhnout nohy. Dle možností praktikujte chůzi.  

 

Tipy na závěr:

 

Při večerním sledování televize zdvihněte nohy tak, aby zůstaly výš než hlava. V této poloze setrvejte minimálně půl hodiny.

Nenechávejte zkřížené nohy! Bolest bude ještě větší...

 

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady, jenže mě moc nepomáhajíSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Neustále křížím nohy, nemůžu se toho zbavit, sednu si a hned je dám přes sebe!!! Nekdo mi říká, že to dělá každý, že na tom nic není, ale už asi po 3 čtu, že to není dobré, tak jak se to odnaučit??Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já si dávám nohy nahoru a to mi hodně pomáhá.Studenou vodu vyzkouším.
Obrázek uživatelky
profil
určitě vyskouším některé rady
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles