Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Metabolic Balance – revoluční program (nejen) pro úpravu hmotnosti

30. 01. 2009 | Péče o tělo

Program metabolic Balance je pro každého celkem jednoduše proveditelný a začlenitelný do života. Byl vypracován na základě dlouholetých zkušeností a výsledků výzkumu lékařem internistou, který se již přes 20 let zabývá zdravou výživou, a jeho kolegyní, která dlouhá léta pracovala ve výzkumu technologie potravinářského průmyslu.

  

V Německu tento program momentálně prožívá obrovský “boom”, poptávka z různých vrstev populace je vysoká. Vzhledem k tomu, že zaručuje nejen úbytek váhy, ale i výrazné zlepšení zdravotních obtíží (lymfatické otoky, alergie, glykémie, vysoký tlak, cholesterol, kožní problémy, problémy spojené s klimakteriem, migréna, zažívací obtíže, problémy se spánkem), a má pozitivní vliv na metabolický syndrom, je vyhledáván i klienty, kteří nebojují s nadváhou, ale chtějí „jen“ trvale zlepšit svůj celkový zdravotní stav nebo kondici (tedy i sportovci či lidé s příliš nízkou hmotností). Postupně se tato metoda začíná rozšiřovat i za hranice Německé republiky.

 

Metabolic BalanceNa jaké bázi program funguje?

 

Na základě obsáhlého rozboru krve a několika dalších parametrů (zdravotní problémy, medikamenty, alergie, apod.) se pomocí patentovaného počítačového programu sestaví osobní jídelní plán. Celý program se skládá ze čtyř fází: Přípravné, Přísné, Přechodové a Udržovací.

 

Každý klient má jiný plán, exaktně přizpůsobený svým krevním hodnotám. Dá se říci, že počítač každému jednotlivci ušije osobní plán „na míru“. S ohledem na substance, které v krvi příslušného člověka „přebývají“ nebo zde naopak chybí, jsou do tohoto plánu vybrány potraviny, které tělu dodají látky potřebné k vylepšení příslušných krevních hodnot.

 

Po obdržení osobního plánu nejsou klienti „odevzdáni osudu“, ale scházejí se po dobu několika týdnů v pravidelných intervalech se svým poradcem. Tyto schůzky mohou probíhat buď ve skupinách, nebo jednotlivě. Tito poradci jsou speciálně vyškolení lékaři, dietologové, poradci pro výživu, či jiní odborníci zabývající se zdravou výživou.

Při těchto schůzkách mají klienti nejen možnost podělit se s ostatními účastníky o nabyté zkušenosti, problémy, tipy a recepty, ale i získat odpovědi na případné otázky. Kromě toho je většina těchto schůzek tematicky zaměřena na některý z okruhů otázek spojených se zdravou výživou a životním stylem vůbec.

 

Skupiny potravin v dietě:

 

Nejdůležitější roli hraje díky svému vysokému obsahu vláknin a stop.prvků bazická zelenina, která navíc působí pozitivně proti překyselení organismu.

 

Důležitou roli hrají kvalitní bílkoviny s výhodnou kombinací esenciálních aminokyselin. V plánech najdeme libové maso, drůbež, ryby, mléčné produkty s přirozeným obsahem tuku, sojové produkty, luštěniny, semínka a klíčky.

 

Přednost je dávána omega-3 a omega-6 nenasyceným mastným kyselinám, které jsou pro nás nezbytné, a naše tělo je nedokáže samo vyrobit. Tyto jsou obsaženy především v kvalitních rostlinných olejích a v rybách. Současně se drasticky snižuje konzumace nezdravých nasycených a transmastných kyselin, obsažených například ve ztužených rostl. tucích a všech polotovarech.

 

Z cukrů jsou voleny ty, které působí příznivě na hladinu cukru v krvi a tím i na produkci inzulínu v těle.

 

V plánech se zásadně nevyskytují takzvané primární alergeny – produkty obsahující gluten (bílá mouka) a v případě alergiků i produkty z kravského mléka (ty jsou nahrazeny mlékem kozím, ovčím nebo sojovými produkty).

 

Metaboliv BalanceDále zde nenalezneme brambory, těstoviny, pečivo – ty jsou do jídelníčku zařazeny zase až později (ve 4. fázi – viz dále). Jako příloha je povolen pouze žitný knäckebrot a celozrnný chléb ze žitné mouky (denní povolená dávka je individuální, pohybuje se mezi 2 –7 plátky). Žitné produkty jsou vybrány proto, že nejpříznivěji ovlivňují průběh glykemické křivky a zabraňují tím návalům hladu.

 

Z jídelníčku jsou absolutně vyškrtnuty light produkty, modifikované škroby, hotová jídla z konzerv či sáčků a kořenící přípravky či polotovary s přídavkem cukru, glutamátu, aromat, barviv, dále umělé cukry a náhradní sladidla a jiné chemické přísady, které se v přírodě nevyskytují a naše tělo je nedokáže identifikovat a zpracovat, čímž se stávají „zátěží“ pro organismus.



Čtěte také: Metabolic Balance – program a plán krok za krokem

 

Zdroj: Studio pro ženy.cz

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles