Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

NE všechny doplňky stravy jsou stejné. Jak poznat ty nejlepší?

9. 04. 2012 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Česká republika se pyšní smutným prvenstvím -  nejčastějším výskytem rakoviny tlustého střeva a konečníku na světě. Každý rok na ni onemocní více než 8 000 Čechů a asi 4 000 lidí na tuto nemoc za stejnou dobu zemře. Podle odborníků bychom proto měli věnovat správné funkci svého zažívacího ústrojí mnohem větší pozornost. Jenomže jak na to? Pomohou správně zvolené doplňky zdravé výživy.

Abychom se vyhnuli střevním potížím a bojovali preventivně proti vzniku rakoviny tlustého střeva nebo konečníku, doporučují lékaři užívání vhodných doplňků stravy. Ty napomáhají správnému trávení a dodávají tělu nejen chybějící bakterie, ale i další důležité látky, především vlákninu. Tyto preparáty však musí být skutečně kvalitní, nejlépe přírodního původu. Proto dřív než nějaký doplněk stravy koupíte, dobře si prostudujte, co je vlastně zač.

Zdravá střevaZjednodušeně se dá říci, že k podpoře zažívání slouží preparáty, které by měly obsahovat tři základní složky: probiotika, prebiotika a vlákninu. Samostatně prodejných probiotik nebo vlákniny je na našem trhu celá řada. Jenomže aby naše střeva skutečně dlouhodobě dobře trávila, jen s těmito preparáty si nevystačíme. Chybí nám chybí třetí výše zmíněná složka, tedy prebiotika (ty podporují množení probiotických bakterií ve střevech a jako samostatný doplněk stravy se téměř nevyrábí). Probiotika a vlákninu navíc musíme konzumovat ve správném poměru, aby byl jejich vliv na naše tělo co nejúčinnější. A to už je zase hodně složitá matematika. Proto se na trhu objevily doplňky stravy obsahující jak probiotika, tak i vlákninu nebo naopak vlákninu a prebiotika. Ale zase nikdy neobsahují všechny tři složky dohromady. Proč?

Protože ty může mít pohromadě pouze produkt jménem Lepicol - patentovaný výrobek české firmy, který jako jediný u nás obsahuje jak probiotika, tak prebiotika a k tomu dva druhy vlákniny. To vše ve správném poměru, k jehož dosažení se výrobce propracovával poctivých 15 let. „Výrobek Lepicol obsahuje nejen unikátní probiotické bakterie, dva druhy vlákniny, ale v případě Lepicolu Plus také trávicí enzymy. Nedostatek vlákniny v naší stravě může mít za následek vznik právě rakoviny tlustého střeva, ischemické choroby srdeční, infarktu myokardu a mozkové mrtvice. Lepicl tak pomáhá jako prevence proti těmto onemocněním,“ říká Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. z Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze

LepicolLepicol byl samozřejmě testován českou Společností pro probiotika a prebiotika.
Ta potvrdila, že obsahuje až dvě miliardy probiotických kmenů. Navíc není, na rozdíl od projímadel, návykový. Bez obav ho mohou užívat dokonce i těhotné ženy nebo děti. Má i tu výhodu, že je bezlepkový. Za zmínku jistě stojí i fakt, že probiotické kmeny, které jsou použity v Lepicolu jsou dodávány renomovaným výrobcem, firmou Probiotics International Ltd. z Velké Británie. Ta patří mezi světové průkopníky na poli využití probiotik. Probiotika jsou zpracována tak, aby k jejich aktivaci došlo až po smíchání s vodou. Bakterie obsažené v prebioticích tak bez potíží přežívají průchod kyselým prostředím žaludku a v požadované koncentraci se dostávají tam, kde vykonávají svou práci, tedy do tlustého střeva.

Pokud se tedy rozhodnete začít něco dělat se svým zažíváním, při nákupu doplňků stravy přemýšlejte a pečlivě si nastudujte, co vám lékárník nabízí. Rozhodně se neřiďte jen cenou. Stejně jako jinde, i tady platí přímá úměra – čím levnější, tím horší. Určitě neprohloupíte, když se před nákupem poradíte se svým lékařem. A klidně se ho zeptejte i na Lepicol. Uvidíte, že ho pochválí a doporučí.

Více informací o zdravém zažívání najdete na webu: www.zdravastreva.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !