Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nechcete již své tetování? Není to až tak velký problém

10. 03. 2009 | Péče o tělo
Tetování prožívá v posledních letech velký boom. Už totiž není ozdobou z kriminálu, ale naopak, jakýmsi znamením stylu a úrovně.

A tak se čekárny tetovacích studií nijak nevyprazdňují. Především před létem. Jenže stejně tak  začínají být přeplněné ordinace, kliniky a laserová centra nešťastnými lidmi, kteří se potřebují „kérky“ zbavit. A pokud možno co nejdříve, neboť nemají s tetováním na krku šanci v konkurzu právě na to skvělé pracovní místo v reklamce. Nebo se jim obrázek prostě přestal líbit. A co bývá vůbec nejhorším a nejčastějším důvodem, totiž že Katka poslala Karla k čertu s vytetovanou Olinou na zápěstí….

Jak se tedy tetování na svém těle zbavit?

A jde to vůbec?

„Do nedávné doby jsme měli na klinice k dispozici  pro odstranění tetování a permanentních make-upů tak zvané depigmentační lasery typu alexandrit,“ prozradila tajemství odstranění tetování MUDr.Simona Bedřichová, vedoucí lékařka laserového centra na Klinice Laser Esthetic v Praze,  která se zabývá lasery již od roku 1997. „Dnes jsme ale tuto starší technologii nahradili novým typem přístroje. Přístroj Q-switched (čili “kvé spínaný“) laser jehož obchodní název je Q-Plus, je zatím jediným takovým v České republice,“ hrdě podotýká doktorka Bedřichová.

tetování













(na obrázku můžete vidět průběh po 2x 14ti dnech)

Rozdíl mezi starší a novou technologií je v délce laserového pulsu. Zjednodušeně řečeno, v podstatě se tento rozdíl dá přirovnat k tónu, který vydá piano při úderu na klávesu. Starší technologie, tedy alexandritový laser, je možné přirovnat ke klavírnímu  tónu se sešlápnutým pedálem nástroje. Tento tón slyšíme dlouho, protože pomalu odeznívá. V takovém případě je tu  malé, ale přesto ale existující nebezpečí. Laserový paprsek má totiž možnost působit  na okolní tkáně a může je měnit nežádoucím způsobem.

Q-switched laser přirovnáme k  tónu bez pedálu. Je úderný, krátký, okamžitě odezní.Proto je v případě laseru paprsek rychlý, krátký a nemůže působit na okolní tkáně. Tedy nemůže způsobit nežádoucí účinky jakými jsou především změny barvy kůže, jizvení a podobně.

Principem systému Q Plus laser je bezpečné odstranění všech typů tetování i jejich široké barevné škály. Absorpce vysokovýkonných nanosekundových laserových pulsů v kůži totiž rozbíjí tetovací pigment na velmi malé částice. A ty jsou pak lépe a rychleji vstřebávány a odplaveny imunitním systémem.
Hluboký průnik laserového paprsku Q – switched laseru do kůže zabezpečuje, že i intenzivní profesionální tetování může z našeho těla zmizet. Přitom jeho nízká absorpce v okolních tkáních podstatně se tím snižuje riziko nežádoucích vedlejších účinků. „Jsou to  především hypopigmentace ,to znamená vybělení kůže v místě ošetření laserem a trvalé změny na kůži v podobě jizev,se kterými jsme se, bohužel, setkávali při použití alexandritových depigmentačních laserů,“ upřesňuje doktorka Bedřichová.

Tento nový typ laseru může zlikvidovat tetování modré, černé a hnědé, stejně tak jako barvu červenou, žlutohnědou, purpurovou a oranžovou.

„Odstranění tetováže  je ovšem  časově i finančně náročnější záležitost, nejde to hned na počkání,“
varuje MUDr. Simona Bedřichová, která má za sebou již tisíce ošetřených pacientů. To by si měli uvědomit zejména všichni ti, kteří se o pořízení tetováže rozhodují. Cena odstranění totiž několikanásobně překračuje cenu pořizovací. A pak, na laserové zákroky je nutné docházet v rozmezí šesti týdnů i 6 až 10 krát. Tady záleží na typu tetování.

A ceny? Nedají se předem přesně určit, ale malá tetováž o rozměru například tři krát dva centimetry se může pohybovat  za celou léčbu (tedy úplné odstranění) kolem deseti až patnácti tisíci korun.

dr. Jaromír Pohan
www.laseresthetic.cz
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !