Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší způsob, jak přestat kouřit

4. 11. 2009 | Péče o tělo
I když jste člověk, který dokáže během jediného dne vykouřit minimálně jednu krabičku cigaret denně a tento zvyk provozujete například plných 15 let, tak vězte, že i tak máte šanci na změnění svých zvyklostí k lepšímu. Skončit se dá bez větších problémů.


V následujících řádcích se vám budu snažit nastínit jednoduchý způsob, jak přestat kouřit. Prvotním předpokladem je však fakt, že tuto změnu sami chcete, v což plně doufám, jelikož si právě pročítáte tento článek.

Ke zmiňovanému problému se nejlépe hodí citát, který praví: „Změňte způsob, jakým se na věci díváte, a váš pohled se na tyto věci změní.“ Nejdůležitějším bodem, který tedy musíte dodržet, pokud chcete přestat s kouřením, je změna vašeho myšlení, jak se na kouření díváte. Než abyste si říkali spolu s ostatními jedinci, kteří kouří, jak je těžké s tím přestat, tak jednoduše odmítněte, že je toto tvrzení pravdivé. Namísto toho si říkejte, že přestat s kouřením nebude žádný problém, že to bude jednoduchá záležitost. Zní to poněkud nelogicky, ale to je ten pravý klíč k vašemu úspěchu. Když totiž změníte způsob, jak se na kouření díváte a jak o něm přemýšlíte, změníte také váš postoj k této činnosti.

Nebude to samozřejmě otázka pár týdnů, ale postupně po několika měsících začnete pociťovat rozdíl. Cigarety vás již nebudou tak přitahovat, jako tomu bylo dříve, a budou se vám zdát odpudivé. Uvědomíte si, že lidé kolem vás cítí hrozný zápach, když jste pár minut předtím kouřili, nebo že se vám zlepší fyzická kondice. Čím déle si budete uvědomovat negativní účinky kouření, tím menší budete mít nutkání si zapálit další cigaretu. Stačí tedy změnit způsob, jak o kouření přemýšlíte, uvědomovat si jej a cíl se dostaví sám bez použití jakýchkoliv prášků nebo odvykacích náplastí. Už nemusíte být déle kuřákem.

Kriol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každá rada drahá. Kdo kouřit přesstat chce, tak se donutí, někomu musí pomoci léčba.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem přestala dvakrát kouřit,ted nekouřím už tři roky tak doufám že mě to vydrží a už nikdy kouřit nebudu!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem nezačala kouřit....taky jsem to vyzkoušela, ale nechutnalo mi to....
Jednou jsem jela dálkovým autobusem...a poslouchala jak si předemnou povídají dva pánové....jeden říká druhému....pro mě není na ženě nic horšího, než když žena celá smrdí od cigaret, smrdí ji oblečení po cigaretách,páchnou jí vlasy, a z její kůže je cítit cigareta...
Když vidím ženy kouřit, často si na tento rozhovor vzpomenu....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kouřila jsem od mládí, pochopitelně v těhotenství a na mateřské ne, ale po návratu do zaměstnání jsem tento zlozvyk obnovila. Nikdy jsem nekouřila v bytě, maximálně na balkoně. Nebyla jsem nijak silná kuřáčka a vlastně jsem ani nikdy kouřit nechtěla přestat. Přišel rok 1993 a naše firma zanikla, nastalo období marného hledání zaměstnání, dcera na střední škole a začalo období, kdy nrbyla žádná legrace žít, nebylo vlastně ani na jídlo, žádné nové oblečení a tak jsem přestala kouřit okamžitě. Práci jsem hledala rok a tu, kterou jsem našla,ta taky naše finance nijak nezlepšila. Takže nouze naučila Dalibora housti. Od té doby jsem si zapálila jedinou cigaretu letos v červenci, kdy jsem musela zavolat rychlou záchranku pro moji maminku, těžký infart. Byla jsem tak rozklepaná, že jsem si vzala od neteře cigaretu, abych něco držela v ruce. Naštěstí maminku zachránili, je opět s námi doma a já už další cigaretu nevzala, protože jsem zjistila, že již mi to vůbec nechutná, spíše páchne.
Obrázek uživatelky
profil
odhodlat se a přestat, pokud člověk nechce sám, prášky, žvýkačky nebo náplasti nepomohou
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles