Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nestyďme se mluvit o labioplastice

25. 07. 2019 | Péče o tělo
Stále více žen ve světě i u nás se nechává operovat v intimních oblastech. Nejčastější jde o tzv. Labioplastiku – úprava velikosti stydkých pysků. Důvody k plastické operaci zevního genitálu u ženy, případně spojené se zúžením poševního vchodu mohou být zdravotní, estetické a psychické.

Pokud je psychickým důvodem zlepšení sexuálního života, je operace v naprosté většině spojena se zúžením poševního vchodu, přičemž pozitivním a u většiny žen trvalým efektem je zvýšení vzrušivosti při pohlavním styku. Věk, gravitace, pohlavní život a porody se na poměrech ženského genitálu neblaze podepisují. Důvodem k zásahu do zevního genitálu může být jakákoli abnormalita v jeho oblasti nebo její kombinace s poklesem poševních stěn a dělohy. Dříve mělo mnoho žen problém o tomto problému hovořit i s nejbližšími, natož s lékaři. Naštěstí doba se mění a estetická i funkční úprava genitálu se stává stále populárnější operací. V USA jen za loňský rok přibylo až o 40 % více žen, které tento zákrok podstoupily. 

LabioplastikaLabioplastika se provádí v případě ochablých a prodloužených stydkých pysků. To může být způsobeno geneticky, gravitací nebo vlivem prodělaných porodů. Zvětšená labia ruší vzhled nejen kosmeticky, ale mohou způsobovat potíže při pohybu, sportu, v sexuálním životě a mohou být také příčinou častých zánětů zevních pohlavních orgánů u ženy. Je to poměrně jednoduchá, jednodenní operace a spočívá v odstranění přebytečné kůže.

V některých případech však podle lékařů ženy žádají i opačnou operaci – tedy zvětšení velkých stydkých pysků, kde s věkem ubývá tuková tkáň. Malé stydké pysky pak nejsou překryty, výrazně vyčnívají a dochází k neestetické disproporci. Ustupující labia je možné vyplnit vlastní tukovou tkání, která se odebere z podkoží břicha nebo stehna a kanylou aplikuje do velkých stydkých pysků.

Stále více se k této operaci odhodlávají i ženy po přechodu, které neupokojuje vzhled zevního genitálu, jehož estetika je narušena atrofií a ochablostí všech struktur, kdy dochází v těchto místech k nehezkému výhřezu. 

V hlavní roli psychika

Samozřejmě vážným důvodem může být již zmiňovaný nedostatečný prožitek sexuálního styku, a s tím i související důvody psychické. Pokud je psychickým důvodem zlepšení sexuálního života, je operace v naprosté většině spojena se zúžením poševního vchodu, přičemž pozitivním a u většiny žen trvalým efektem je zvýšení vzrušivosti při pohlavním styku. Výsledky jsou nadmíru dobré. Spokojenost s anatomickým efektem operace přiznává více jak 85 % žen, subjektivní zlepšení pak 75 %.

Souhra gynekologa a plastika v případě kombinované operace

Úpravu zevního genitálu by měl provádět plastický chirurg ve spolupráci gynekologem, neboť naprostá většina abnormalit v této oblasti je spojena i s drobnými odlišnostmi v oblasti pochvy a vyšších struktur. Je potřeba naprosto dokonale znát a respektovat anatomické uspořádání nejen zevního, ale i vnitřního genitálu a vzájemné topografické vztahy v této oblasti. Plastický chirurg je pak ten, který výsledek operace doladí,  jde o týmovou spolupráci. Dá se říci, že zpočátku operuje gynekolog a plastický chirurg mu asistuje a v druhé polovině operace je to přesně naopak.

Jak probíhá operace?

Zákrok probíhá v celkové narkóze v gynekologické poloze jako při gynekologickém vyšetření. Nejde o nic složitého. Nejprve se odstraní přebytečná kůže, podkoží a jizvy v oblasti zevního genitálu, v další fázi se provede vypreparování anatomických struktur a následně se tyto struktury zase rekonstruují. Tady je nutné respektovat normální anatomii v této oblasti. V poslední fázi se podkoží a kůže sešijí. Délka operace závisí na rozsahu defektu, obvykle trvá od dvaceti minut do jedné hodiny.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice