Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Omlazující mateří kašička

28. 10. 2010 | Péče o tělo

Mateří kašička je mléčně bílá hmota, která se tvoří ve slinných žlázách včelích dělnic a slouží  jako zdroj potravy pro zárodky nových včelích matek. Obsahuje aminokyseliny, mastné kyseliny, vitaminy skupiny B, vitamin C, D, E a provitamin A, minerální látky, antibiotické a další látky. První patentovaný postup výroby preparátu pod názvem Apiserum má Francouz Paul de Belvefere z roku 1952. Svým preparátem se stal známým na celém světě, neboť o této látce kolovaly fantastické zprávy. Byla nazývána elixírem života a hledaným všelékem. Mateří kašička je i dnes předmětem dalšího bádání.

Mateří kašička …

… obsahuje látku, která zachovává včelí matce mládí. Starším lidem je doporučováno sníst denně lžičku medu obohaceného mateří kašičkou, což by mělo mít vliv na dlouhověkost.

… zvyšuje obranyschopnost organismu a odolnost proti nemocem.

… se v tradiční čínské medicíně používá při rekonvalescenci po nemocech, operacích a úrazech.

… může příznivě ovlivnit léčbu jaterních chorob, vředovou chorobu dvanácterníku (peptický  vřed) a zánět tlustého střeva.

… je doporučována jako podpůrný léčebný prostředek při angině pectoris, ateroskleróze, chudokrevnosti, klimakterických potížích, při slábnutí zraku a sluchu.

… má podpůrný účinek při léčbě revmatických onemocnění.

… zlepšuje výkonnost a harmonizuje duševní stav.

… čistí pleť zevnitř i zvenčí. Je prokázán příznivý účinek na regeneraci pokožky. Preparáty s mateří kašičkou působí na odstranění vrásek a vylepšení kožních jizev. Dobré výsledky jsou i při akné.

A závěrem…

Terapeutický účinek mateří kašičky lze zaručit jen u výrobků pocházejících z lékáren či prodejen zdravé výživy, u nichž nehrozí výskyt škodlivých napodobenin. Doporučená denní dávka není přesně stanovena a záleží na přípravku, proto si pozorně přečtěte návod na obalu. Při užívání nemá výrazné vedlejší a nežádoucí účinky, ale velké opatrnosti je třeba při podávání dětem.

 

Jarmila Mandžuková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
JA POUZIVAM SAMPON ELSEVECKO OD LOREALU S MATERI KASICKOU A NEMUZU SI HO VYNACHVALIT,DOPORUCUJI
Obrázek uživatelky
profil
je to ozaj mnoholiek
Obrázek uživatelky
profil
opravdu výborný tip na vánoční dárek!!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý tip na vánoční dárek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles