Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Onemocnění, která vám mohu ošklivě znepříjemnit letní sezónu. Jak se jim vyhnout?

16. 08. 2018 | Péče o tělo
Přestože se letní prázdniny přehouply do druhé půlky, nástrahy v podobě nepříjemných onemocnění a zdravotních komplikací na nás mohou stále číhat na každém kroku. Pokud tedy nechcete strávit zbytek teplých dnů v posteli s čajem a arzenálem medikamentů, pokuste se vyvarovat následujícím hrozbám.

Chřipka, angína, zánětlivá onemocnění dýchacích cest, průjmy a zvracení anebo prochladnutí vedoucí k onemocnění močového ústrojí – to všechno jsou zdravotní problémy, které vás mohou hravě překvapit i během letní dovolené. Nejste-li navíc na tyto komplikace připraveni, může se z tohoto problému vyklubat dlouhodobé onemocnění, které vás vyřadí z chodu i na několik týdnů.

Onemocnění, která vám mohu ošklivě znepříjemnit letní sezónuTeplotní šoky tělu neprosívají

V létě dobrovolně vystavujeme svá těla obrovským teplotním šokům, a aniž bychom si to uvědomovali, způsobujeme si tak zdravotní komplikace v podstatě sami. Největším prohřeškem je totiž klimatizace, prostřednictvím které se snažíme uniknout vysokým venkovním teplotám a svůj momentální komfort tak nevědomky upřednostňujeme před zdravotní kondicí.

Jenže právě tento rychlý přechod z klimatizovaného prostředí způsobí tělu výrazný teplotní šok, se kterým se zejména oslabený organismus jen stěží sám vyrovná a chřipka nebo angína pak na sebe nenechají dlouho čekat. Teplotní šok si však můžeme přivodit také nadměrnou konzumací studených nápojů, ledových tříští či zmrzlin, které tělo sice ochladí, ale pro oslabený imunitní systém představují značné riziko.

Chcete-li si proto užít léto naplno včetně všech aktivit, které k němu patří, je důležité soustředit se právě na svůj imunitní systém. Ten byste měli posilovat během celého roku a nepolevit ani v letních měsících.


Voda – dobrý sluha, ale zlý pán?

Toto rčení je sice spjato s ohněm, jeho pravdivost lze ovšem vztáhnout i na další živly. A voda je v souvislosti se zdravotními obtížemi hlavním kandidátem, neboť kde jinde zchladit rozpálené tělo, nežli v místním rybníce či městském koupališti? Každé koupání však s sebou nese řadu rizik – ty mohou být způsobeny špatnou kvalitou vody nebo dokonce vlastním zapříčiněním, zejména dlouhým setrváním ve vlhkých plavkách. Potýkat se tak můžeme s množstvím svědivých vyrážek způsobených chlorovanou vodou či naopak vodou znečistěnou přemnoženými sinicemi, nebo třeba se zažívacími problémy, které mohou být důsledkem pobytu v nehygienických podmínkách přírodních koupališť. Zejména ženy pak mohou být vlivem mokrého prádla vystaveny nepříjemným gynekologické infekcím či zánětům močového ústrojí.

Zdroj, foto: Joalis



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to takSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc