Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o pleť ve stylu BIO: moderní trendy v kosmetice

30. 10. 2011 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Jemná, hladká pleť bez vrásek a pigmentových skvrn, to je přání snad každé ženy. Jenže jak zdolat překážky běžného života, které se dokonale starají o pravý opak? Smog, nepříznivé počasí, chemikálie v kosmetice, potravinách, stres, výpary z aut, nábytku a oblečení – pro pokožku hotová pohroma!
Přesto existuje pár vychytávek, jak bojovat s těmito nástrahami. Jak na to?

Dermabraze (mikrodermabraze)

vyhladí pleť nejpřirozenější cestou

DermobrazeDobře víte, jak neúprosně pleť stárne. Stále častěji se objevují nové, drobné vrásky, ty starší se prohlubují, zrohovatělá kůže tvoří jizvičky a pigmentové skrvny, které dají zakrýt jen s pomocí make-upu. Nedostatky pleti jsou sice přirozené, ale co si budeme nalhávat, jako víno zrají jen muži. Po ženách je požadován mladistvý vzhled, a ten se bez svěží a zářivé pleti neobejde.

Dermabraze (též dermobraze, mikrodermabraze), je velmi oblíbený zákrok žádaný ženami všech věkových kategorií.  O co jde? Dermabraze v první řadě vyhlazuje pleť. Odstraňuje se méněcenná tkáň, která na obličeji jinak tropí pěkné vylomeniny. Funguje na principu šetrného, mechanického odstranění horních vrstev kůže pomocí frézky, která připomíná miniaturní „vysavač s kartáčkem”. Frézka jemně nasává vrchní vrstvu kůže a zároveň ji speciální diamantovou hlavičkou obrousí. Postup se může aplikovat na celý obličej a hned po proceduře je pleť viditelně lepší. V případě zájmu o využití metody diamantové mikrodermobraze k odstranění například nepovedeného tetování je doporučeno provést více procedur s odstupem 3-4 týdnů. Na rozdíl od laserových metod se zaručeně vyvarujete jakýmkoli možným negativním následkům ve smyslu změny pigmentace pokožky při odstranění permanentního tetování. Diamantový peeling mnohonásobně zrychlí přirozenou obnovu a regeneraci pokožky.

DermobrazeVhodná je pro všechny ženy, žádná rizika zde nehrozí. Dokonce ji využívají pacienti po nehodách či zdravotních potížích, kterým se pleť špatně zahojila (popáleniny, staré („mrtvé”) jizvy po neléčeném akné, pihy způsobené nadměrným sluněním…). Žádná chemie, pouze mechanické vylepšení pleti, které se může jevit jako nepřijemné. Ale mikrodermabraze je naopak moc příjemná procedura. Pro peeling se používají jiné diamantové hlavičky, a tam pro krásu musíte něco vydržet. Účinek zákroku je okamžitě vidět, pleť je hedvábná a jemná, ale časem začne opět přirozeně stárnout – jakmile uznáte za vhodné, mikrodermabrazi můžete podstoupit znovu.

Tvář jako zamlada zaručí chemický peeling

Nevyděste se při pohledu na slovíčko „chemický”. V tomto případě složení přípravků používaných pro tuto proceduru nezpůsobí žádné škody jako trvalé používání krémů s parabeny a jinými zákeřnými látkami. Chemický peeling je neinvazivní metoda (mechanicky nenarušuje vrstvy kůže), která působí zejména na omlazení pleti, která neúprosně stárne vlivem času.

Chemický peeling je moderní způsob efektivní obrany proti mírným vráskám, jizvičkám, akné i mastné pleti. A jak procedura probíhá? Kosmetička nebo lékař nanesou na obličej směs složenou nejčastěji z hydroxykyselin (kyselina glykolová, mléčná, salicylová…). Nejsou to sice žádné čínské bylinky, ale jedná se látky, které jsou pro tělo velice přínosné. Výsledek je vidět ihned po zákroku – není sice natolik zřejmý jako při mikrodermabrazi, ale jistě budete velmi spokojená. Chemický peeling se doporučuje opakovat, protože nezabraňuje další tvorbě mimických vrásek, a je to záležitost kvalitní péče o pokožku každé úspěšné ženy.

Omlazení pleti pomocí mezoterapie

Mezoterapie je zákrok pro omlazení pleti, který lze provádět dvěma postupy. První, invazivní mezoterapie, spočívá v zavádění miniaturních injekcí přímo pod kůži do hloubky 1 mm. Speciální roztok se může vázat na prospěšnou kyselinu hyauloronovou, vitamíny, proteiny či extrakty různých rostlin – pozor: na rozdíl od botoxu se jedná o samé bio dobroty! Dochází k regeneraci buněk, čímž se obnovuje také pokožka. Stimuluje se lymfa, a tak pleť viditelně prospívá.
Neinvazivní mezoterapie se obejde bez jehel – aplikuje se pomocí speciální sondy MesoDERM, která zapracuje roztok s množstvím účinných, zdravých látek přímo do pokožky a zároveň dostáváte pocit lehké, příjemné masáže. Nejenže redukuje vrásky, ale pokožka je také krásně zpevněná a hydratovaná. Vřele se doporučuje jako prevence před stárnutím a poslední dobou se využívá rovněž na zlepšení celulitidy. Výsledek rozhodně oceníte.

Mary CohrPoužívejte zdravé kosmetické krémy

Pokud se rozhodnete využít některou z výše zmíněných procedur, je rovněž na čase začít používat kosmetiku té nejlepší kvality, aby pleť zůstala svěží a mladá co nejdéle. Možná by vás překvapilo, jaké množství známých kosmetických přípravků obsahuje látky, které pokožce neprospívají, ale naopak škodí. Nejčastěji jsou jimi ropné deriváty a chemické sloučeniny pro trvanlivost, dobrou roztíratelnost a další. Jako příklad jedné z mála velmi zajímavých kosmetických značek na našem trhu mohu uvést MARY COHR. Kosmetika této značky je pečlivě vyvíjena v laboratořích, přičemž velký důraz je kladen nejen na kvalitu přípravků, ale především zdraví uživatelek. Jistě uvítáte, že kosmetika není testována na zvířatech. MARY COHR běžně nezakoupíte, jak to u profesionální, patentované kosmetiky bývá. Obrátit se můžete na kosmetický salon, vice informací získáte na internetových stránkách www.marycohr.cz. Kosmetika je na našem trhu stále oblíbenější a nezbývá, než ji vřele doporučit!

Velmi dobré jsou také krémy Janssen, které jsou využívané předními kosmetičkami po celém světě. Kosmetika této značky znamená kvalitu a viditelné výsledky, které se dostaví velmi brzy. To je rovněž důvod, proč kosmetiku Janssen neobjevíte na pultech drogerií.

BIO gel pro zdraví a krásu nehtů

nehtyKdyž už jste dopřála péči své pleti, nezapomeňte také na vaše nehty. Vyzkoušejte novinku na trhu, takzvaný BIO gel. Podobně jako známé gelové či akrylové nehty se BIO gel nanáší pro co nejlepší efekt zpevnění. S tím rozdílem, že se nepotírá na tipy, nýbrž na vaše přírodní nehty. Nehty jsou pak odolné proti mechanickému poškození, nelámou se a netřepí, co je však největší výhodou? Nejde o žádné umělé prodlužování, ale vaše nehty zůstávají skutečně přirozeně!

Hotovo bude asi za 45 minut. Kosmetička navíc nehty upraví do požadovaného tvaru, odstraní přebytečnou kůžičku, popřípadě nehty nalakuje a na závěr nanese regenerační olej. Jestliže už nechcete řešit utržené, bolestivé nehty a požadujete co největší přirozenost, pak byste BIO gel měla vyzkoušet.

Některé značky stejnou proceduru lakování nehtů specialními laky s použitím neonového světla pro fixaci pojmenovaly jako Sellac. Marketingově má to svůj komerční název, používá se materiál jiných výrobců, avšak efekt je stejne dobrý – maximální zdraví a nádherný vzhled (zde dělají oboje: www.kosmetika.prami.cz).

Život utíká rychle, a tak je zapotřebí si uvědomit, že dopřát tělu a pokožce zdravé, bio produkty, je více než důležité. Nemusíte se zrovna vydat na cestu čínské medicíny, rozhodně se však zaměřte na to, co je pro zdraví skutečně přínosné.

Autorka: Anetta Veselá
Foto: A.Yadzevich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
taky nevyužiji...hold ..Smajlíkdošli..Smajlík.pošli
Obrázek uživatelky
profil
jo příroda a dobrá nálada je mocná čarodějka
Obrázek uživatelky
profil
já bych to taky potřebovala,ale nemám na to penízky,tak zůstanu stará a oškliváSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To bych opravdu potřebovala!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To bych ráda podstoupila-jenom odbornicíSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles