Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o problematickou pleť

10. 06. 2008 | Péče o tělo
Jak poznám, že mám mastnou pleť se sklonem k akné?
Opticky ji poznáte velmi snadno a rychle – podle zvýšeného lesku a rozšířených pórů. Často se na ní také tvoří zanícené komedony.

Co je akné?
Akné je zánět mazových žláz a vlasových folikulů. Nejčastěji postihuje obličej, hrudník, ramena a záda. Tímto kožním onemocněním mohou trpět jak muži, tak ženy. Akné se projevuje zarudlými až hnisavými místy, po kterých mohou někdy vznikat i jizvy.

Seznamte se blíže se svou problematickou pletí
a vyzrajte na ni!


Krásná v každém věku Příčiny akné
Mezi hlavní příčiny akné patří nadměrná produkce hormonů či hormonální nerovnováha. Pohlavní hormony (především androgeny) podněcují činnost mazových žláz k nadměrné produkci kožního mazu. Důsledkem je mastná kůže se sklonem k ucpávání pórů. Jestliže dochází ke zvýšenému rohovění v oblasti vývodů mazové žlázy, vnikne tak zátka z rohovinových části a mazu. Další vytvářený mas nemůže dostatečně unikat na povrch a vytváří se komedon. Komedony se mohou vyvinout černé nebo bílé. Mazové žlázy bývají ucpány lipidy a kreatinem. V obsahu komedonu se množí bakterie, způsobující zánět, jehož příčinou je vznik akné.

Smím si sama odstraňovat komedony?
Rozhodně nedoporučujeme, abyste si komedony odstraňovala vymačkáváním sama. Hrozí Vám že si způsobíte zánět nebo dokonce jizvy. Chcete snad mít zjizvený obličej, posetý hlubokými krátery? To jistě ne! Svěřte se do rukou odborníka, který Vám pleť profesionálně ošetří a vyčistí.
A to mám běhat s každým pupínkem za odborníkem? Namítnete. Nebo si ho snad mám nechat na nose jako zářící ozdobu a vyrazit do společnosti? To nikdy!
Ale kdepak – v případě nouze a potřeby si na větší pupínky můžete troufnout. Ovšem pozor – jen opatrně a s citem. Pleť je nejvhodnější čistit po koupeli, kdy je dobře napařená. Kolem prstů si omotejte papírové kapesníčky a pusťte se do boje se zákeřným protivníkem. Na komedon se raději snažte netlačit, ale spíše jej jemně vysouvejte. Postižené místo pak okamžitě vydesinfikujte.

Jakých zásad se mám držet při odstraňování akné?

Krásná v každém věku Navštěvujte pravidelně kosmetický salon (obvykle stačí jednou měsíčně, někdy jsou však zapotřebí častější návštěvy – i jednou za čtrnáct dní).

Pokud jsou Vaše problémy s pletí závažné, odhodlejte se vyhledat pomoc u kožního lékaře.

Nepodceňujte večerní čištění pleti – Vaše pleť potřebuje čistit, čistit a čistit!

Snažte se zvýšit příjem vitamínů, především B – formou Pangaminu a zinku.

Zařaďte do svého jídelníčku více ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a jogurtů, čímž podpoříte správnou funci zažívacícho traktu.

Čas od času dopřejte organismu čistící čaje, například z kopřiv.

Více informací o knížce Krásná v každém věku se dozvíte také v našem článku v knižních novinkách: Krásná v každém věku.

Zdroj: Grada Publishing, a.s.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tyhle problémy naštěstí nemámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je mi 25, s akné jsem nikdy moc problémy neměla, ale v létě, jen co vysvitne sluníčko, osypu se svědivými pupínky na tváří, ve výstřihu a na ramenech. Vypadají jako akné a přitom to mám jen ze sluníčka a ještě svědí.
Obrázek uživatelky
profil
a poslední rok mám taky pleť jako puberťačka a nic mi nepomáhalo, ale teď jsem narazila na úžasnou věc - je to kosmetika Bioderma. Používám už druhý měsíc čistící vodu Sebium H2O a krém Sébium AKN a opravdu je to první přípravek, který pomáhá. Stojí za to vyzkoušet i když je cena vyšší. Hlavně se nezlekněte pokud si jej některá koupíte - zhruba po 2 - 3 týdnes může nastat mírné zhoršení a pak se pleť zlepšuje. Mám ji opravdu tak o 80 procent lepší než před dvěmi měsíci. Je mi ale jasné, že je to běh na dlouhou trať! Tak vydržte!SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky mám děsnou plet ale už jsem se s tím nějak zžila jsou na světě přece horší věci než je jeden dva tři řtyři bedarySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ahoj, taky mám velký problém s akné. Vyzkoušela jsem snad všechno. Teď jsem narazila na fakt ošklivé vypadající černé mýdlo z Mrtvého moře od Dead Sea Spa Magik (doufám že to nekomolímSmajlík a vypadá to lépe. Asi nikdy nebudu mít krásnou pleť ale tohle mi fakt pomohlo. Výborný od nich je taky čistící pleťový gel.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles