Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podle čeho si vybrat ten správný opalovací krém? 10 tipů, jak se nespálit

1. 06. 2018 | Péče o tělo
Pokud se chystáte na letní dovolenou, určitě se z ní toužíte vrátit příjemně opálení. Před horkými paprsky letního sluníčka by se měl chránit opravdu každý: od nejmladších dětí až po seniory. Chcete vědět, jak si vybrat opalovací krém, díky kterému se vrátíte domů do bronzova opálení?

Přečtěte si naše desatero!

1. Chcete-li své tělo připravit na opalování předem, začněte ještě před dovolenou užívat přípravky obsahující betakaroten.

2. Vyberte si opalovací krém s odpovídajícím UV faktorem. Obecné pravidlo zní: čím blíže k rovníku se chystáte a čím světlejší je vaše pokožka, tím vyšší by měl být UV faktor vašeho krému. Zatímco na Česku postačí faktor SPF 20, v subtropickém a tropickém pásmu byste měli sáhnout po faktoru SPF 50.

Podle čeho si vybrat ten správný opalovací krém? 10 tipů, jak se nespálit3. Dětská pokožka se řadí k fototypu 1 (nejsvětlejší) a proto by děti každopádně měly používat ten nejvyšší ochranný faktor.

4. Opalovací krém naneste na pokožku ještě dříve opustíte svůj hotel, v ideálním případě alespoň 20 minut před tím, než vystavíte své tělo slunci. Dobrý krém na opalování se rychle vstřebá a nezanechá mastné stopy na vašem oděvu.

5. Opalovacím krémem se natírejte, i když se zrovna nechystáte na pláž. Spálit se dokážete i během přímořské turistiky, na kole či během plavby lodí.

6. Nezapomínejte ani na své rty a na citlivé rty vašich dětí. Použijte balzám na rty s UV filtrem.

7. Do prázdninového kufru si přibalte i kosmetiku určenou na péči o pleť po opalování. Hydratační tělové mléko, gel nebo mastička na ošetření spálené pokožky by ve vašem zavazadle určitě neměly chybět. Sáhněte po výrobcích s aloe vera nebo panthenolem. Dobrou přírodní alternativou pro spálenou pokožku je jojobový olej či bambucké máslo. Použít lze i všestranný kokosový olej, který zklidňuje podrážděnou pokožku, hydratuje a krásně voní. Doporučujeme vám také zvýšit příjem vitaminu C, který zmírňuje popáleniny.

8. Chcete-li zabránit spálené pokožce, vzniku pigmentových skvrn a v neposlední řadě i úpalu, nepohybujte se na přímém slunci mezi 11 a 15 hodinou. Dělejte to jako Jižané. Dejte si siestu.

9. Opalovacím krémem se natírejte po každém vykoupání a buďte opravdu důkladní (nezapomínejte na šíji, uši a prsty na nohou). Jelikož voda a mořská sůl vysušují pokožku, váš opalovací krém by měl mít výraznou hydratační složku.

10. Kromě hydratačních krémů si dopřejte dostatek tekutin, ve formě čisté vody, minerálek a ovocných šťáv. Vaše pokožka vám poděkuje.


Zdroj, foto: FIRO-tour


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem to moc neřešila, ale v posledních letech musím uznat, že to sluníčko pálí jako hrom.

I já jsem uznala, že opalovací krém v létě a dostatek tekutin je dobrá rada.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda