Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravidla intimní hygieny

14. 09. 2009 | Péče o tělo
Vaginální infekce můžou nepříjemně překvapit téměř každou z nás.  Projevují se nepříjemným svěděním, pálením a různými výtoky. Většina vaginálních infekcí je navíc spojena s hrozbou velmi nebezpečných zdravotních komplikací v případě neléčení či rozšíření infekce. Podle statistik se žena nakazí vaginální infekcí jednou až dvakrát za rok, přičemž ve většině případů jde o kvasinku z rodu Candida.

Frekvence onemocnění se v poslední době zvyšuje, a to z nejrůznějších příčin. Mezi ně patří například nezdravý životní styl (strava bohatá na cukry, stres), nevhodné oblečení (úzké džíny, umělé materiály), nedostatečná anebo naopak nadměrná či nevhodná hygiena. Další nebezpečí hrozí, pokud mezi naše záliby patří plavání. Chlorovaná voda bazénu nebo hygienicky závadná voda přírodních koupališť je spojena s vyšším rizikem narušení přirozeného vaginálního prostředí či nákazy a následného vypuknutí infekce. K tomu přispívá také dlouhodobé setrvávání v mokrých plavkách, díky kterému vznikají ideální podmínky pro rozmnožení choroboplodných zárodků.

Zena na polstariGynekologové radí v těchto případech omezit příjem cukrů, vyhnout se stresovým situacím a volit šetrné prostředky intimní hygieny. Většina běžných mýdel a sprchových gelů svým složením ovlivňuje hladinu pH vaginálního prostředí a vytváří nerovnováhu, která je základním předpokladem pro rozmnožení původců většiny vaginálních infekcí. Ideálním řešením je použití přípravků určených speciálně pro každodenní hygienu intimních partií. V dnešní době je na trhu široký výběr výrobků tohoto typu. Jejich pravidelné používání je důležitým preventivním opatřením, které pomáhá udržet fyziologickou rovnováhu sliznice a zamezit nepříjemným infekcím.

Díky speciálním složkám tyto přípravky udržují poševní flóru  v nezměněné podobě. Složení je zvoleno tak, aby bylo dosaženo čisticího efektu a zároveň aby byla zajištěna péče o pokožku a sliznici. K tomu se používají různé látky, např. aloe, tymián, šalvěj nebo vilín (Hamamelis), které mají zklidňující a hydratační účinky. Přípravky určené pro intimní hygienu jsou klinicky testované, hypoalergenní a obnovují přirozené pH sliznice.

Přípravky jsou dostupné v několika variantách, buď jako gely, nebo také ve formě vlhčených ubrousků. Ty jsou ideální variantou na cesty či do práce, jelikož se jedná o diskrétní formu, která má výhodu možnosti využití kdekoliv a kdykoliv.

Bidetové sedátkoUbrousky jsou díky svým malým rozměrům ideální i do té nejmenší kabelky – jsou nenápadné, lehké a díky svému praktickému balení si vždy zachovají svěžest a vlhkost. Zároveň splňují i ty nejnáročnější požadavky na intimní hygienu. Ubrousky jsou vyrobeny z měkké tkaniny s extra jemným složením pro pokožku.

Mycí gely, jsou na trhu už několik let a oblíbilo si je mnoho českých spotřebitelek. Jsou k dostání v nejrůznějších variantách, např. pro citlivou pokožku, antibakteriální (ideální pro použití všude tam, kde hrozí vyšší riziko bakteriálního kontaktu - na cestách, dovolené, v posilovně či bazénu) nebo osvěžující s mentolem.

Ubrousky, stejně jako gely, jsou k dostání v lékárnách a v drogeriích.


Zdroj: Chilly intima

Sixtie
Chytrazena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jako mladice jsme se chodily koupat k rybníku, takže jsme domů chodily v mokrých plavkách. Ani jsem nevěděla, že je to tak nebezpečné. Také plavání v bazénech a chození na veřejné záchodky je nebezpečné, ale to snad již každý ví.
Obrázek uživatelky
profil
Přesto že navštěvuji kryté bazény, nikdy jsem žádnou infekcí neprodělala.
Obrázek uživatelky
profil
je myslim nejcasteji ve verejnych bazenech a virivkach
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy jsem na nějaké kvasinky a výtoky netrpěla, až asi před rokem a půl jsem to zažila poprvé........z intimního gelu od Avonu (ale byl prošlýSmajlík).A pak pravidelně mě to trápí při braní antibiotik, ale ne mnou, ale mým přítelem.........(stalo se mi to už 2x)takže, když přítel bere antibiotika, tak bez kondomu ani ránuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jo já to měla taky první z antibiotikSmajlík a za pul roku jsem to dostala znovu,ale bylo to z koupaní v jezeře a v již zmíněném dlouhém pobytu v mokrých plavkáchSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles