Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přestávám kouřit… Jakou si mám najít motivaci?

20. 07. 2009 | Péče o tělo
Pokoušíte se přestat kouřit. Zároveň zjišťujete, že to není nijak snadné. K tomu, abyste se zbavili silného návyku, jakým kouření bezesporu je, byste měli zapojit poměrně velké úsilí. Dobrou zprávou je, že na odvykání nemusíte být sami.

Pokud se kuřák rozhodne jednou provždy zbavit se své závislosti, má před sebou sice chvályhodný, avšak nelehký úkol. Nejenže mu budou scházet účinky nikotinu. Důležitou roli hraje i návyk, který si dlouhou dobu pěstoval.

Při rozhodnutí přestat kouřit není důležité, jaké důvody k tomu má. Naopak je důležité vědět, že se pravděpodobně neobejde bez pomoci zvenčí.

Život v zakouřeném domě
Motivace se u každého odvykajícího kuřáka liší. Vaší motivací může být třeba těhotenství a přání, aby se dítě narodilo zdravé. Motivací ale může být i srdeční onemocnění, časné známky rakoviny plic nebo dalších závažných onemocnění. Vaše zdraví (a zdraví vašeho okolí) je v každém případě tou nejlepší a plně opodstatněnou motivací.

Možná ale chcete ušetřit nějaké peníze nebo vás už prostě přestalo bavit být stále cítit cigaretovým kouřem, mít jím načichlé vlasy, oblečení i celý dům. Možná si také váš partner stěžuje, že má při polibku s vámi pocit, jako by líbal popelník.

Přestávám kouřit... Jakou si mám najít motivaci?Ať už je vaše motivace jakákoliv, přestat kouřit je skvělým cílem, kterého je i přes všechny obtíže možné dosáhnout. Pět následujících tipů vám poradí, jak upevnit motivaci a dosáhnout snáze cíle:

1) Sejděte se s ostatními lidmi, kteří přestávají kouřit. Mohou to být lidé ve vašem okolí nebo skupina exkuřáků na internetu. Existují fóra a diskuze, kde si lidé přestávající kouřit navzájem pomáhají a sdílejí své zkušenosti.

2) Popovídejte si s někým o svých záměrech a cílech. Díky tomuto rozhovoru také budete věnovat svému cíli pozornost a bude pro vás snazší svému rozhodnutí dostát. Nechcete přece své přátele nebo rodinu zklamat.

3) Napište si, jaké jsou vaše plány, a zaznamenávejte si své úspěchy. Když se budete moci zpětně podívat na to, co již máte za sebou, jistě se vám lépe podaří překonat i nelehké chvíle.

4) Když se vám podaří dosáhnout cíle, dopřejte si malou odměnu. Můžete si spočítat, kolik jste ušetřili tím, že jste se cigaret vzdali úplně, nebo alespoň omezili jejich počet. Za ušetřené peníze si můžete koupit nové tričko nebo vyrazit ven do společnosti. Nejlépe samozřejmě nekuřácké.

5) Bavte se. Je důležité, abyste se ani chvíli nenudili. Můžete vzít děti do ZOO, zahrát si volejbal, jít do kina nebo do divadla. Důležité je ale nezůstat sám se svou „depkou“ a steskem po cigaretách.

Zdroj: Odvykání-kouření.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zdravie
Obrázek uživatelky
profil
U mě s manželem bylo dobrou motivací naše finanční situace. Skoro čtyři tisíce měsíčně už jsou dost slušný peníze ( u nás inkaso ).
Oba jsme byli silní kuřáci, ale peníze nás namotivovaly. Teď dva měsíce nekouříme a máme peníze na jiné věci, což je fajn.
Obrázek uživatelky
profil
přestala jsem kouřit po35.letech.motivací je moje těhotná dcera,která mi řekla,že mi miminko nepůjčí,pokud budu kouřit.Jak ji znám,dodržela by to.Není to ani tak těžké,jak jsem si myslela.Doporučuji!Za peníze,které bych dala do cigaret,kupuji krásné věcičky pro miminko!
Obrázek uživatelky
profil
Mojí hlavní motivací bylo těhotenství.
Obrázek uživatelky
profil
Pak se mi po padesátce stalo,že jsem se po operaci dusila ( je to příšerný pocit,viděla jsem jen nad sebou sestry a lékaře).Tak jsem si řekla,že přestanu.A aby se mi lépe odvykalo,každý den jsem si dávala poctivě do kasičky peníze, za které bych cigarety koupila.A tak jsem si postupně koupila digi foťák a jiné užitečné věci.Dodnes nekouřím,penízky si již neodkládám,ale jednou za čas si udělám radost a něco pěkného si koupím třeba na sebe.I tak se dá přestat.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles