Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Připravte si čaj a kávu v BIO kvalitě. Pomůžete tak životnímu prostředí

13. 09. 2011 | Péče o tělo
Podle aktuálních statistik se Češi v pití čaje stávají evropskou velmocí. Už před třemi lety se spotřeba čaje v tuzemsku oproti roku 1989 zdvojnásobila a obliba horkého nápoje stále roste. Češi si potrpí i na kvalitu a čaje pečlivě vybírají. Věděli jste, že si kávu i čaj můžete dopřát v BIO kvalitě?

BIO čaj je získaný z rostlin, které se pěstují bez použití umělých hnojiv a ochranných chemických prostředků. V závislosti na konkrétních biologických a klimatických podmínkách se při pěstování používají tradiční bioorganické a biodynamické technologie. Ve větší míře se využívá lidská práce, podporují se tak místní komunity obyvatel a jejich životní úroveň. Zároveň musí probíhat systematická kontrola celé produkce zajišťovaná nezávislým a oficiálně uznávaným orgánem.

kavaBIO kávy se prodávají v mleté a zrnkové podobě, jsou vhodné pro přípravu jakýmkoli způsobem. Každý si může vybrat tu kávu, která bude vyhovovat jeho chuti. Prodávají se aromatické kávy jemných chutí i kávy silné a tmavé.

Jak poznáte BIO?
BIO potraviny jsou pod neustálou kontrolou a producenti těchto potravin musí splňovat přísné podmínky, aby mohli získat certifikát, na jehož základě mohou výrobky označovat ochrannou známku a logem BIO. Přísné sledování produkce biopotravin dává záruku udržení jejich vysoké kvality.
V České republice upravuje výrobu biopotravin zákon o ekologickém zemědělství. Biopotraviny musí být kromě názvu ,bio‘ označeny grafickým znakem, takzvanou biozebrou -– v rámci EU také novým logem s lístkem a identifikací kontrolní organizace.

Víte, jak připravit dobrý šálek čaje nebo kávy?
Příprava čaje

•    Použijte předehřátou konvici nebo šálek.
•    Voda k přípravě by měla být vždy čerstvá a studená.
•    Přiveďte vodu do bodu varu. Udržujte ji ve varu pouze krátce, aby se z ní nevytratily kyselé látky, které mají význam pro uvolnění osobité čajové vůně.
•    Čajové lístky nebo sáček zalijte v případě černého čaje vroucí vodou. Voda při přípravě zeleného čaje by měla být ochlazena na zhruba 60 až 80 stupňů Celsia. Vždy však nejdříve musí projít bodem varu. Poté je ale třeba chvíli počkat, než zchladne na požadovanou teplotu.
•    Černý čaj louhujte tři až pět minut, zelený maximálně tři minuty.

Příprava kávy
•    Hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy.
•    Na jednu porci použijte nejméně dvě zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy.
•    Kávu zalévejte horkou vodou o teplotě 93–94 stupňů Celsia.
•    Po pomletí ji uschovejte v chladu a suchu, bez přístupu vzduchu.

Zdroj: Oxalis

Autor: Petr Zelík


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes si to treba asi pestovať doma
Obrázek uživatelky
profil
se myslím stává velkou módou i prodejním tahákem - otázka je, do jaké míry se jedná o skutečnou bio kvalitu. Za našich babiček bylo "bio" všechno vlastně automaticky a dneska vídáme nápisy "české potraviny" a podobně. Takže nejen bio, ale i selský rozum do hrsti!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles