Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přírodní kosmetikou ke kráse

10. 04. 2009 | Péče o tělo

Přírodní pleťové masky

Pleťové masky očišťují pleť, zjemňují póry a uvolňují z pokožky zrohovatělé šupinky. Kromě toho, napínají pokožku a tím samozřejmě zpomalují tvorbu vrásek. Dodávají pokožce biologicky výživné látky, a povzbuzují látkovou výměnu. Masky používáme podle typu pleti na citlivou, normální, mastnou, suchou a stárnoucí pleť. Můžeme  si je udělat sami z čerstvých surovin, které se
najdou prakticky v každé domácnosti.


Při volbě a  nanesení masky se musíme řídit  několika základními pravidly.

1/  Vlasy si zavážeme šátkem, aby se nenavlhčily.
2/  Před nanesením masky si pleť důkladně očistíme pleťovým mlékem.
3/  Okolí očí, úst a štítné žlázy musíme nechat volné, na tato místa se maska nenanáší.
4/  Na oči si přiložíme vatové tampony, které namočíme do vlažné borové vody. Masku si nesmíme  nikdy nanést v blízkosti očí.
5/  Po dobu působení masky si lehneme, případně si můžeme lehnout do vany.
6/  Masku z tváře stahujeme čistým kapesníkem navlhčeným vlažnou vodou nebo navlhčenou vatou.
7/   Po odstranění masky si na pleť naneseme výživný nebo hydratační krém podle typu pokožky

Přírodní kosmetikou ke kráseMasky pro suchou, citlivou, normální a stárnoucí pleť

Žloutková maska Jeden žloutek rozmícháme s několika kapkami rostlinného oleje/např. olivový slunečnicový, sojový atd. Masku naneseme na tvář a krk, přikryjeme navlhčenou gázou a necháme působit 20 minut.

Drožďová maska Droždí má velký obsah vitamínu, proto se výborně hodí na přípravu masek. Malé balení droždí rozdrobíme, přidáme lžíci rostlinného oleje, umícháme na kaši, naneseme na tvář a krk a necháme 20 minut působit.

Medová maska Při použití medu musíme postupovat opatrně, protože někteří lidé s citlivou pokožkou med nesnášejí. Jednu lžičku rostlinného oleje rozetřeme s jedním žloutkem a jednou lžičkou medu na jemnou pastu, naneseme na tvář a krk a necháme zaschnout. Maska má působit 20 minut.

Tvarohová maska Dvě lžičky tvarohu umícháme s jednou lžičkou medu a přidáme několik kapek rostlinného oleje. Masku naneseme na tvář a krk a necháme působit 10 minut.

Osvěžující masky na všechny typy pokožky

Maska z banánu Dužinu banánu roztlačíme vidličkou, naneseme na tvář a krk a necháme působit 10 až 15 minut.

Vitamínová maska Jedno vejce rozmixujeme, přidáme buď tři velké jahody, nebo oloupanou meruňku, případně jedno oloupané jablko a směs šleháme, do pěny. Masku necháme působit 10 až 15 minut.

Vitamínová maska na suchou pleť Žloutek rozetřeme, postupně do něj zamícháme jednu lžíci oleje a nakonec přimícháme po kapkách  buď šťávu z půlky pomeranče, anebo půl lžičky medu. Masku necháme působit 15 minut.

Masky pro mastnou pokožku/stahující/

Maska z bílku a citrónu Z bílku ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme lžičku citrónové šťávy. Masku po nanesení necháme působit 20 minut. Po bílkové masce zůstane pokožka matná, proto už nepoužíváme pudr.

Maska z droždí a  smetany Tato maska snižuje mastnotu pokožky, zjemní ji a zvýší její napětí. Menší droždí rozmícháme se smetanou/nebo s mlékem/ na kaši a po nanesení necháme působit 20 minut.

Maska ze syrové karotky, bílků a mouky Tato maska zjemňuje pokožku. Do nastrouhané karotky zamícháme z bílku ušlehaný hustý sníh a směs zahustíme moukou na kaši. Masku naneseme na tvář a krk a necháme působit 20 minut.

Stahující maska Jedno vajíčko dobře rozšleháme, naneseme na celou tvář a necháme působit 20 minut.

Nanesením těchto přírodních masek, získáme pružnou a jemnou pokožku.

Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Máte problémy s vlasy,s pletí,trpíte na různé ekzémy – lupénka,atopický ekzém, problematické akné,svědivé ekzémy,máte rozpraskané ruce,paty na nohách,špatně hojící se jizvy,bolesti zad, kloubů,svalů,páteře,problémy s močovým měchýřem,ledvinami,průduškami a jiné problémy?Poradíme vám,jak je zmírnit nebo odstranit.
Navštivte náš eshop www.belea-fmcosmetic.cz
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles