Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probiotika v kombinaci s vitaminy a minerály chrání zdraví dětí i dospělých

12. 09. 2008 | Péče o tělo
Děti, dovádějící s kamarády v dětských kolektivech, například v mateřských školkách, přicházejí nevyhnutelně do styku s různými druhy nebezpečných virů, což zatěžuje jejich zranitelný, ještě plně nevyvinutý imunitní systém.

Maminky určitě znají situaci, kdy jeden malý nemocný nakazí takřka všechny děti v kolektivu a nakonec si nachlazení či chřipku ještě doslova „předávají“ navzájem. Pokud mají tu možnost, mohou rodiče umístit své předškoláky do zařízení s menším počtem dětí (což už pak ve školním věku zpravidla nelze), mnohem účinnější však je posilování imunity dítěte a aktivizace jeho obranného systému. Na celkovém zdravotním stavu a fungování imunitního systému totiž záleží, zdali se pak organizmus infekcí nakazí nebo ne.

ProbiotikaRiziko infekcí lze snížit

Jedním z významných objevů lékařské vědy jsou užitečné bakterie, které otevírají novou kapitolu obrany proti virovým infekcím a jiným nemocím. Nedávné průzkumy potvrdily, že bakteriální kmen zvaný Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG®) chrání citlivý dětský organizmus před viry a škodlivými bakteriemi hned několika různými způsoby. Klinické studie ukázaly, že děti užívající LGG® onemocní méně často a rychleji se uzdravují například z respiračních nemocí. LGG® má rovněž příznivý účinek na alergické symptomy, např. atopický ekzém, neboť má příznivý vliv na imunitní systém.

Užitečné bakterie?

Zatímco většina lidí si myslí, že bakterie jsou v našem světě vetřelci, skutečnost je jiná: Žijeme v „moři“ virů a bakterií. Naštěstí je většina těchto bakterií neškodná, dokonce zdraví prospěšná. Například několik set typů bakterií žijících v tračníku hraje důležitou roli v metabolismu a má významný vliv na přirozenou imunitu organismu. Vědecký výzkum v posledních dvou desetiletích odhalil, že existují bakteriální kmeny, jejichž konzumace má blahodárný účinek na zdraví. Tyto bakterie se nazývají probiotika. Nejdůkladněji prozkoumaný kmen probiotik je LGG® (Lactobacillus Rhamnosus GG), jehož příznivý účinek na lidské zdraví je prokázán řadou klinických studií.

Vědecké studie v potvrdily účinky LGG®

Studie s dětmi ve finských mateřských školkách prokázala, že pravidelná konzumace LGG® snížila absenci dětí z důvodu nemoci, četnost a závažnost komplikací infekcí dýchacích cest a celkovou potřebu a spotřebu antibiotik. Tato studie rovněž potvrdila, že LGG® kolonizující střeva může mít příznivý účinek na celý organizmus. A to není všechno: další vědecké studie potvrdily, že pravidelná konzumace LGG® urychluje zotavování po průjmech způsobených rotaviry, může pomoci zotavit se z průjmů způsobených antibiotiky, zabránit „cestovnímu průjmu“ a nejrůznějším zažívacím obtížím. Jiná studie rovněž ukázala příznivý účinek LGG® na některé alergické symptomy spojené s konzumací mléka nebo atopického ekzému. Těchto výsledků bylo dosaženo ve studiích, jejichž účastníci denně užívali LGG®.


Jak účinkuje LGG®

Jednou z důležitých funkcí imunitního systému je produkovat speciální látky proti škodlivým bakteriím a virům. Úkolem těchto látek je likvidovat nebezpečné bakterie kdekoli v těle, kam se dostanou krevním oběhem. LGG® podporuje produkci těchto látek,  což zvyšuje obranyschopnost organizmu.

Všechny maminky už dnes ví, že náležitý příjem vitaminů a minerálů je nezbytný pro zdraví jejich dětí. Kombinací vitaminů a minerálů s probiotiky LGG®, které navíc zlepšují vstřebávání a účinnost některých vitamínů a minerálů, však mohou udělat pro ochranu zdraví svých dětí mnohem více.

Dětský multivitaminový přípravek s minerály Multi-tabs® IMMUNO Kid obsahující  1 miliardu živých probiotických bakterií LGG® lze zakoupit v síti lékáren. Zde se můžete zeptat i na variantu pro dospělé, Multi-tabs® IMMUNO Plus.                                      


Zdroj: Multi-tabs®

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !