Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Saunování v pohodlí domova

7. 03. 2012 | Péče o tělo
Ve Finsku je zhruba 1,8 milionu saun na 5,3 milionu lidí. U nás se tento trend prozatím rozvíjí jen pozvolna. Pokud člověk netrpí závažnými onemocněními, je pobyt v sauně velmi zdravý a lékaři jej doporučují. Saunování funguje jako prevence proti nachlazení a dalším nemocem.

Napomáhá klidnější činnosti srdce, prohlubuje a uvolňuje dýchací cesty, tiší bolesti kloubů a svalů, urychluje hojení kožních poranění. Blahodárné účinky má také na psychiku, může pomoci při migréně či nervozitě. Nejen ženy jistě ocení saunu jako účinného pomocníka při snižování hmotnosti a zkrášlování pleti včetně redukce celulitidy.

InfrasaunaVe Finsku je saunování velmi populární. Prakticky každý Fin navštíví saunu minimálně jednou týdně, v období dovolené i každý den. Sauna se nachází dokonce v budově parlamentu v Helsinkách. Typická finská sauna funguje na principu rozžhavených kamenů, které se jemně polévají vodou, což způsobuje potřebný nárůst vlhkosti.

Byty se však častěji vybavují tzv. infrasaunami, které jsou nenáročné na instalaci i následnou údržbu. Náklady na jejich provoz jsou několikanásobně nižší a navíc se nahřívají výrazně kratší dobu. Infrateplo způsobuje vyšší potivost při nižší teplotě a navíc je pro lidské tělo přirozenější a je tkáněmi automaticky vstřebáváno do hloubky.

Saunu proto stačí navštěvovat 1-2krát týdně po dobu 25 - 35 minut při 50 - 60 °C. Ideálně by měli lidé vstupovat do sauny nazí. A právě zde se naplno ukazuje výhoda vlastní sauny přímo v bytě. Nemusíme se stydět před ostatními, odpadá povinnost zahalit se, není nutné dodržovat otevírací dobu wellness center.

Nehrozí ani riziko prochladnutí, které může nastat při přesunu z veřejné sauny. Výhody soukromé sauny velmi ocení zaměstnaní lidé - nejen z důvodu úspory času, ale i kvůli relaxační funkci.

Zdroj, foto: YIT.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !