Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skoncujte s jarní únavou!

4. 03. 2011 | Péče o tělo

Zima byla dlouhá a studená, sluníčko se prakticky neukázalo a najednou je tu jaro se vší intenzitou a svěžestí všude kolem nás. Vy se však přesto cítíte malátní, unavení a bez energie? Nejste v tom sami!  Přechod na jarní aktivní režim je pro náš organismus značně vyčerpávající.


Příčiny jarní únavy hledejme o pár měsíců dříve – na podzim. Dny se zkracují, teploty klesají a většina z nás omezí pohyb venku na minimum. Nedostatek pohybu spolu se zimním přejídáním, které dosahuje vrcholu o Vánocích, postupně zhoršuje naši kondici a imunitu, která je na jarní aktivity příliš slabá.


Hýbejte se


ovoceJak čelit jarní únavě? Důležitá je především změna životního stylu již během zimy. Zcela zásadní je pro lidský organismus pohyb. Najděte si sport, který vás baví, pokud nejste příliš sportovně založení, zkuste třeba dynamickou chůzi se sportovními holemi (tzv. nordic walking). Tělu v zimních měsících prospěje saunování, udržovat kondici můžete také plaváním v krytých bazénech.


Vyražte na hory


Slunečních paprsků si v zimě moc neužijeme, zvláště ve větších městech jim brání častá inverze. Udělejte si proto výlet na hory a nechte se pěkně prohřát od slunce a nadýchejte se čerstvého vzduchu. Zlepší vám to náladu a nastartuje proces tvorby vitaminu D v kůži, který mimo jiné pozitivně ovlivňuje obranyschopnost organismu.


Změňte jídelníček


Únava souvisí s nedostatkem vitamínů D a E, minerálů jódu a selenu. Typická jídla české kuchyně jsou sice velmi chutná, ale jejich pravidelná konzumace tělu příliš neprospívá. Pokud zařadíte do svého jídelníčku více ovoce, zeleninu a ryby, uvidíte, že vaše tělo to ocení. Odměnou vám bude příliv energie.


Vyzkoušejte enzymy


Prodělané chřipky nebo virózy během zimy zůstávají často nedoléčené, což se může také nepříznivě podepsat na fungování naší imunity. V situacích, kdy je oslabená, proto vezměte na pomoc enzymy. Enzymy v těle každého z nás jsou důležitou součástí imunitního systému, který nás za normálních okolností chrání před různými infekcemi a chorobami.


Pokud je tělo oslabeno a nedokáže produkovat dostatek vlastních enzymů, je nutné mu je dodat zvenčí. Můžete si je koupit ve formě tablet. Tyto léky jsou cílenou kombinací živočišných a rostlinných enzymů, které prospívají našemu tělu a výrazně aktivují imunitní systém. Jsou navíc účinné i při léčbě zánětů, které bývají často způsobené právě oslabenou imunitou.


Zdroj: Wobenzym.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek, chce to hlavně vitamíny, sluníčko a aby se všechno zazelenalo. to se jinak čerpá energie.
Jo a ještě budu zkoušet detoxikace přípravkem ze čtyř zajímavých bylinek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hodně může i stres Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Sice jsem ještě mladá, ale jarní únava se mě určitě netýká, nebot' denně sportuji a když přes zimu nic není, tak se pravidelně cpu exotickým ovocem, tak snad moje tělo příliš netrpí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to pořád dokola...
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles