Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Strašáci z koupališť: kvasinky, záněty i plísně nohou pomohou zlikvidovat bylinky

12. 08. 2018 | Péče o tělo
Léto je obdobím koupání a návštěvy koupališť. Obzvláště dámy ale nemusejí mít s koupáním na veřejných místech spojené jen příjemné zážitky. Povalování v mokrých plavkách, sezení na zemi nebo časté koupání v nekvalitní vodě může vést ke kvasinkové infekci nebo k zánětu močových cest. Nežádoucím následkem návštěvy veřejného koupaliště mohou být také plísně nohou. Jak si s těmito problémy co nejrychleji poradit přírodní cestou zjistíte v následujícím článku.

Kvasinkové infekce zvládnete díky lapachu a penízovce

Koupání se v příliš chlorované vodě nebo naopak v nepříliš čistém přírodním koupališti může mít v létě nepříjemné následky v podobě nejrůznějších kvasinkových infekcí. Ty se mohou projevovat v podobě svědění a pálení intimních partií, otokem stydkých pysků i nepříjemným výtokem. Kvasinkám vyhovuje vlhké a teplé prostředí, předcházet jejich vzniku proto lze nošením vzdušného prádla nebo převléknutím vlhkých plavek po opuštění bazénu. K prevenci ale i v akutních případech kvasinkové infekce vám pomohou i bylinky.

bazénK posílení imunitního systému a zamezení množení kvasinek slouží například penízovka, houbička, která je díky svým komplexním účinkům stále oblíbenější. Také tinktura z česneků je účinným pomocníkem proti plísním. Podobně pozitivně působí také tinktura z japonské houby šiitake. Méně známým přírodním pomocníkem je tinktura z červeného lapacha, která se získává z vnitřní části kůry tohoto stromu. V boji s bakteriemi, plísněmi a kvasinkami, které mohou organismus napadnout, je při tom lapacho velmi účinné.

Se záněty močového měchýře bojujte směsí bylin

Další nepříjemnou zdravotní komplikací, se kterou se mohou obzvláště ženy v létě potýkat jsou záněty močového měchýře. Těm nahrává zejména sezení na studené zemi, krátké oblečení, časté koupání i možné prochladnutí během letních nocí. Účinnou kombinací bylin, jež může při problémech s močovými cestami pomoci je směs vřesu, pcháče a měsíčku, která nejen zklidňuje, ale působí také antibakteriálně a účinně bojuje proti plísním v organismu. Tuto tinkturu pak skvěle doplňují jalovec podporující detoxikaci nebo bříza známá svým pozitivním vlivem na játra a ledviny. Bylinnou kůru je vhodné obohatit ještě o tinkturu z židovské třešně, jež podporuje látkovou výměnu.

Plísně nohou řešte zvenčí i zevnitř

Z návštěvy veřejného koupaliště si kromě zážitků můžete odnést rovněž nepopulární plíseň mezi prsty u nohou. Velké množství návštěvníků, které se vystřídá ve společných prostorách, zapařené nohy v uzavřených botách i chození na boso totiž vzniku plísní přímo nahrávají. Nohy proto nechte co nejvíce dýchat a do společných sprch si vždy noste své boty. Proti již vzniklé plísni potom můžete využít například mast z kiwi, která nejenže pomáhá likvidovat plísně a bakterie, ale také podporuje zdraví cév. Použít lze i oblíbený grepový olej, jenž je znám svými příznivými účinky na stav kůže. Kromě řešení vnějších estetických problémů je ale důležité se zaměřit také na odstranění plísně v krvi. K tomu může posloužit například tinktura z česneku a penízovky.


Zdroj: Naděje


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda