Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy v plastické chirurgii: rychle, miniinvazivně a pokud možno bezbolestně

3. 03. 2012 | Péče o tělo
Ještě před několika lety by to bylo zcela nereálné. Pacientka přijde na kliniku plastické chirurgie a lékaři jí během hodinky, dvou provedou zákrok, kterým jí významně upraví problematickou část těla. To vše pouze v lokální anestézii a ona ještě týž den odchází domů. V podstatě se ihned vrací do běžného života, sebevědomější, spokojenější sama se sebou. Navíc celý výkon proběhl téměř bezbolestně. Jak je to možné? 

„Jde o tzv. miniinvazivní zákroky. Jejich cílem je co nejméně a pokud možno bezbolestně zasahovat do organismu, dosáhnout co nejkratší doby hojení a umožnit tak pacientovi se co nejrychleji vrátit do běžného života. Tento trend reflektuje současný životní styl charakterizovaný vysokým pracovním nasazením, kdy není žádoucí delší pracovní výpadek, a současně přibližuje plastickou chirurgii i těm lidem, kteří se tzv. klasických operací spojených s celkovou anestézií, viditelných jizev a déletrvající pooperační rekonvalescencí obávají,“ konstatuje vedoucí trendy v plastické chirurgiilékař Roman Kufa. Podle Kufy stojí za těmito zákroky jednak stále modernější přístroje a technologie a bezpochyby také špičková úroveň práce plastických chirurgů. Pochopitelně nelze a ani do budoucna nebude možné uplatnit tyto postupy ve všech případech, nicméně věda i lékaři stále postupují dopředu.  

Silhouette lift neboli vypnutí obličeje neviditelnými nitěmi

Jedním z příkladů současných trendů je miniinvazivní operace obličeje, tzv. Silhouette. Tento zákrok lze zjednodušeně popsat tak, že lékaři obličej zevnitř připevní na neviditelné nitě, za které zatáhnou a tím jeho kůži rázem vypnou. „Podle mého názoru nám Silhouette lift přináší něco, co jsme v tomto oboru léta postrádali,” konstatuje plastický chirurg Zdeněk Pros. Lékaři pouze učiní dva krátké chirurgické řezy ve vlasech a zavedou speciální nitě do podkoží pouhým vpichem. „Odpadá tím pádem rozsáhlé odpojení kůže a podkoží jako u klasického face liftu a nehrozí rozsáhlejší modřiny, poruchy prokrvení kůže nebo poruchy inervace obličejových svalů. Hladkým, nekomplikovaným hojením je umožněn rychlejší návrat do práce a běžného života během několika dní, který u face liftu trvá obvykle i dva týdny,” popisuje Pros. Silhouette lift nabízí mladším věkovým kategoriím řešení prvních projevů stárnutí obličeje s efektem srovnatelným s face liftem. 

Lifting bez ran implantáty Endotine

Také super měkké vstřebatelné implantáty Endotine, které lékaři vkládají drobným řezem pod pokožku, pomáhají řešit projevy stárnutí v obličeji. „Implantáty mají schopnost udržet měkké tkáně v požadované pozdvihnuté poloze do doby, než se začnou tvořit nové vazivové struktury, které tkáň zafixují na místě a drží ji zde i poté, co se implantát zcela rozpustí,“ vysvětluje patentovaný princip vyvinutý v USA Roman Kufa. Těmito zákroky lékaři dokážou pacientovi pozvednout obočí, povytáhnout a vyhladit kůži v oblasti lícních kostí a dokonce i na krku.
  

Ambulantní liposukce za 2 hodiny

trendy v plastické chirurgiiTaké metoda ambulantní tumescentní liposukce přesně odpovídá minimalistickému trendu plastické chirurgie. Pacienti nepotřebují předoperační vyšetření, hospitalizaci, ani nejsou nijak omezeni před zákrokem. Pointa zákroku tkví v napuštění podkoží fyziologickým roztokem, který současně znecitliví tkáň a změkčí tukové buňky tak, aby prošly milimetrovým otvorem odsávací kanyly. Ambulantní odsávání je ovšem limitováno rozsahem partií, v nichž jsou tukové nadbytky, a to v závislosti na objemu roztoku a váze pacienta. Znamená to prakticky, že v jednom zákroku nelze odsát většinou více lokalit najednou. Ideální pro ambulantní liposukci jsou proto tukové polštářky na bříšku, bocích nebo zevních stehnech. V případě ambulantní liposukce se jedná spíše o modelaci problematických partií. 

Zvětšení a modelace prsou vlastním tukem

Kromě toho, že jde opět o zákrok bez přítomnosti viditelných jizev a s bezproblémovou pooperační rekonvalescencí, zároveň ženám pomůže vyřešit dva problémy najednou. Tedy zformovat tělesné křivky hned na dvou místech. Plastičtí lékaři nejprve pacientce odsají tuk z problémových partií. Vzápětí na operačním sále oddělí zdravé a životaschopné buňky od těch poškozených a takto připravený tuk přenesou do prsou. K tomu stačí pouze vpichy drobné kanyly, které nezanechávají stopy a tím pádem nevznikají žádné jizvy. Limity výkonu spočívají jednak v omezeném množství tuku, který je takto možný do prsou přenést a pacientky se tak dočkají poprsí jen zhruba o velikost větší, než bylo to původní. A také v následném až 40% vstřebání tuku. Paradoxně také musí chirurgové často odmítnout pacientky, které jsou příliš štíhlé, protože není dostatek tuku (min 600ml) k odsátí.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !