Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V kanceláři po celý den v pohodě

27. 11. 2010 | Péče o tělo
Připadáte si každý den, když odcházíte z kanceláře, jak přejetí parním válcem? Bolí vás hlava, záda, celé tělo? Pak je něco špatně! Ano, sedavé zaměstnání má své stinné stránky. Může způsobovat potíže s krční a bederní páteří. Celodenní koukání do počítače pak únavu očí, bolest hlavy apod. Jen těžko se kdokoli z nás dokáže 8 hodin (a více) v jednom kuse soustředit. Jak tedy zůstat v kanceláři celý den fit a odcházet s dobrou náladou?

Zkontrolujte si své pracovní prostředí!
Správné pracovní prostředí je základ! Vždy si pohlídejte výšku pracovního stolu. Pokud to neuděláte, budete se u stolu hrbit a časem můžete mít zbytečné problémy se zády. Výška desky stolu by měla být cca 75 cm pro průměrně vzrostlého uživatele, stůl ale může být i o něco vyšší, jen je vhodné si k němu pořídit výškově nastavitelnou židli. Židle by měla být nastavitelná tak, abychom v-kancelari-po-cely-den-v-pohodeměli horní část monitoru ve výšce očí. Problém lze případně řešit pohyblivým držákem na monitor. Ten by měl být použit i v případě notebooků. Vzdálenost očí od displeje by měla být 60 cm.  Pomoci mohou i různé ergonomické pomůcky. Pozor dejte také na světlo, kterého musí být rozhodně dostatek! Ideální je denní světlo, které, pokud je k dispozici v kanceláři, „dobíjí baterky.“ Obecně je však důležité, aby kancelářské osvětlení bylo rovnoměrné a přiměřeně silné. Nemělo by ale oslňovat. Nejlépe se hodí světlo bílé, které působí nenásilně a přitom pomáhá udržet se v příjemné pracovní pohodě.

Pořiďte si velký gymnastický míč a seďte na něm!

Na velkém gymnastickém míči budete snáze sedět vzpřímeně a páteř bude méně namáhaná. Drobné pohupování na míči zároveň jemně posiluje břišní i zádové svaly a napomáhá správnému držení těla. Díky němu si pak budete i ve volném čase připadat krásnější!

Dostatečně pijte! Jen tak udržíte koncentraci.

Jen tělo, které je dostatečně hydratované, dokáže podat správný výkon. Již lehká dehydratace může způsobit nesoustředěnost, nepozornost a bolesti hlavy. Mějte neustále na svém stole něco dobrého k pití. Neomezujte se na vodu, protože poslední výzkumy ukazují, že člověk vypije více toho, co mu chutná. Dostane tak do organismu více vody, protože většina nápojů je z více než 90% tvořena vodou. Udělejte si čas na „picí“ pauzu! Dojděte si uvařit čaj, kávu nebo koupit něco do automatu. Protáhnete tělo, utřídíte si myšlenky a naberete novou energii do práce. Průběžná hydratace navíc zajistí, že vás mozek bude fungovat celý den.   

Udělejte si čas na oběd, ale nepřejezte se!
Určitě to znáte -  k obědu knedlo – vepřo – zelo a další dvě hodiny jen unaveně zíráte na monitor a nejste schopni ničeho. Krev se kvůli trávení přesouvá z mozku do žaludku. Zaměstnáte – li ho obrovskou porcí tučného jídla, bude mít co dělat celé odpoledne. Na koncentraci na práci už tělu nezbyde kapacita. Jezte proto průběžně! Nakrájejte si na stůl jablko, dejte do misky cherry rajčátka a okurku, ujídejte müsli sušenky nebo oříšky…V době oběda nebudete mít ten strašlivý hlad a chuť sníst úplně všechno. Zvládnete dát si něco lehkého, co nedá žaludku tolik zabrat a váš mozek bude moci fungovat dál na plné obrátky.

Zdroj: Live Positively

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
s tou pohodou to tak ani nie je
Obrázek uživatelky
profil
dělám 12,5hodinové směny, sedím na přepážce v kontaktu s klienty - univerzální výška stolu, dá se hýbat jenom se židlí, ale co je mi platná vysoká židle když pak nedosáhnu nohama na zem, na stole nesmím mít nic soukromého, natož abych tam něco pojídala nebo si tam postavila hrnek s kafem. a přestávku na jídlo mám jednu 30 minut - hlídáno docházkovým systémem na otisk prstu Smajlík
a teď mi poraďte Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkjejda jejda ještě tak mít zpět tu kancelář. počítač a stul co mě vzyli.Jsem bez práce, jako ryba na suchu...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
..to můj šéf by se připojil je to super chlap,přestože má pod sebou 6 starších dam, ale o legraci není nouze, je to sportovec.
Obrázek uživatelky
profil
už vidím šéfa jak valí oči,kdybych si přinela míč a seděla na něm.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka