Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyzrajte na pocení nohou

10. 07. 2013 | Péče o tělo
Letní sluneční paprsky nás krásně zahřívají, ale teplé počasí si kromě opálené pokožky s sebou nese i jeden kosmetický problém: častější pocení. Obzvláště v oblasti nohou se jedná o problém, který nelze jednoduše odstranit antiperspirantem. Poradíme vám proto pár triků, se kterými budete mít nohy dokonale v suchu.

Samotné pocení je pro tělo přirozená reakce, která pomáhá udržovat organismu přijatelnou teplotu a přitom se zároveň zbavovat škodlivých látek z těla. Ale je dobré umět pocení také trochu regulovat, především v oblasti nohou, ty jsou totiž místem, kde se nachází nejvyšší množství potních žláz. Důležitá je samozřejmě hygiena, nohy si myjte nejlépe dvakrát denně a natírejte krémy určenými přímo na chodidla.

pocení nohouPřezujte se, prosím

Proti pocení samozřejmě pomáhá otevřená a prodyšná obuv. Pokud ale i v letním počasí musíte mít uzavřené boty, tak volte kvalitní koženou obuv, která dobře absorbuje pot. Boty ze syntetických látek nejsou vhodné pro jedince, kterým se hodně potí nohy. Syntetický materiál špatně zpracovává pot a v botách se pak mohou kromě nepříjemného pachu šířit také mikroby. Zapomeňte také na ponožky ze syntetického materiálu. Na absorbování potu jsou nejlepší bavlněné, které dopomohou k lepšímu provětrání pokožky. Vyrazíte-li ven bez ponožek, tak si boty vystříkejte sprejem s obsahem stříbra, po kterém vám nebudou v botách nepříjemně podkluzovat chodidla. Navíc nanočástice stříbra skvěle bojují proti tvoření bakterií a nepříjemného pachu obuvi.

Pokud zrovna u sebe nemáte sprej s obsahem stříbra, můžete si pomoci malým trikem: dejte si do bot malý stříbrný předmět (např. minci, řetízek) tak, aby vám nepřekážel při chůzi a během pár dní se vaše boty neutralizují od pachu. Použít můžete také octovou vodu k omytí nejen nohou, ale i vnitřku bot.

Pracujete celý den v kanceláři?
V práci pak mějte náhradní pohodlné boty na přezutí. Nepříjemný zápach může často plynout také z toho, že jste v botách uvězněny celý den. Noste stále při sobě i náhradní pár ponožek. Nikdy nevíte, kdy půjdete na nečekanou návštěvu.

Botox nejen na vrásky

Jedním ze současných trendů je také aplikovat si na místa, kde dochází k nadměrnému pocení - Botulotoxin neboli Botox. Ten dokáže vyhladit nejen vrásky, ale také zastavit aktivaci potních žláz. Samotná procedura stojí okolo 8 tisíc korun. Zákrok je ale dočasný a zhruba po půl roce se musí opakovat. Kromě plosek nohou si botox můžete aplikovat také do podpaží nebo dlaní.
Dobré je také nohy každý den po koupeli sypat speciálními zásypy, které nakoupíte např. v lékárně. Ty pomohou nejen nadměrnému pocení, ale jsou účinné i proti tvorbě bakterií a plísní.

Zdroj, foto: CCC boty


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !