Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dejte červenou mastným vlasům!

27. 10. 2008 | Péče o vlasy

Ráno jste si umyla vlasy a po návratu z práce zjistíte, že byste svou hřívu mohla strčit pod sprchu zase… Vlasy se pomaloučku začaly spojovat do pramínků, plihnou a jediné, na co si nemůžete stěžovat, je jejich nepřehlédnutelný lesk. Ten však už na další den přeroste do obřích rozměrů a přestává být lákavý.

 

Mastné vlasy trápí velké procento žen a nezáleží na tom, zda právě proděláváte pubertu či přechod, ačkoli hormony jsou na vině především. Kvůli nim totiž mazové žlázy mohou začít produkovat mnohem více tuku, než je potřebné. Každý váš vlas se tedy (mnohdy již druhý den po umytí) obalí vrstvou tuku – a problém je na světě.


Dejte červenou mastným vlasům!

Z nevyvážené produkce mazových žláz však nesmíme vinit pouze hormony. Na mastných vlasech se může podílet také genetická dispozice, stres, špatná životospráva a v neposlední řadě také nevhodně zvolené šampony a  jiné vlasové přípravky. Zapomenout nesmíme také na známé pohrávání si s vlasy, což sice působí velice dívčím a svůdným dojmem, ale naší kštici to zrovna příjemné není. Z hlavy byste měla pustit také časté kartáčování vlasů, za což vám také nejsou příliš vděčné. Pamatujte, že vlasy jsou ozdobou ženy a že na každou nepříjemnost (třeba právě v podobě mastných vlasů) existuje lék…

 

 

Mýt či nemýt?

 

Máte si mýt vlasy denně nebo naopak počkat, až se vlasy řádně zmastí? Toť otázka, na kterou můžete nalézt vícero odpovědí. V zásadě platí toto: častým mytím se na vlasech poruší jejich kyselý obal a mají pak tendenci produkovat o to více mazu. Proto nezáleží příliš na tom, jak často vlasy myjete, ale spíš čím jsou umývány. Vsaďte na jemné šampony s přísadou máty, šalvěje či břízy. Váš šampon by měl být s neutrálním nebo kyselým pH.

 

 

Jemnost prosím!

 

Nakoupila jste si kvalitní šetrné přípravky, ale ať děláte, co děláte, vlasy se stále mastí? Ženy většinou zapomínají na jednu důležitou věc a tou je správné mytí vlasů. Jednoduše máme tendence spoléhat se na kvalitu výrobku, ale ten si za nás vlasy sám neumyje. Při mytí mastných vlasů je nejdůležitější jemnost. Lehkými krouživými pohyby vmasírujte šampon do pokožky hlavy a ke kořínkům. Konečky umývat nemusíte, postačí jim šampon, který budete splachovat z kořínků. Až budete vlasy sušit, na ručník rozhodně netlačte a „nefidlujte“ jím po hlavě! Vlasy pouze zaviňte na chvíli do ručníku a pokud možno nechte volně proschnout.

 Zvlňte své vlasy

Kartáč nebo hřeben?

 

V zásadě záleží účesu. Na krátké vlasy se hodí hřeben či kartáč s hustými zuby či štětinami, na dlouhé vlasy nejlépe hřebeny s řidší řadou zubů. Zuby by měly být zaoblené a štětiny výhradně z přírodního materiálu! Vyhýbejte se kovovým a tvrdým kartáčům, které zbytečně podráždí pokožku hlavy a žlázy tak budou produkovat více mazu. Navíc vlasy si takovým pročesáváním můžete na povrchu pěkně poškodit. A na závěr pravidlo: hřebeny i kartáče omýváme šamponem a vodou tak často jako své vlasy!

 

 

Řekni mi, co jíš…

 

Šampon jste koupila, o vlasy pečujete jako v bavlnce, ale přesto je příznivý výsledek stále v nedohlednu? Neklesejte na mysli a zkuste se zaměřit na své stravování. Pokud mezi vaše oblíbené pochoutky patří tučná, slaná a kořeněná jídla, nedivte se, že vaše tělo protlačuje na povrch větší množství tuku. Tato jídla totiž dráždí tukové žlázy. Zkuste koření a tuk nahradit zeleninou, ovocem a tělu zajistěte dostatek tekutin.

 
 

Změňte image

 

Toto platí především pro majitelky dlouhých, ale mastných vlasů. Pokud máte problémy s mastícími se vlasy, zvolte kratší nebo úplně krátký střih. Nechcete-li se svých bohatých vlasů vzdát, zkuste je nosit zvlněné nebo jim alespoň dodávat co největší objem. Tak příliš nepřilnou k pokožce hlavy, která produkuje právě onen nepříjemný maz.

 

Vlasy jsou ozdobou ženy

Několik tipů pro mastné vlasy

 

Nekupujte agresivní a příliš navoněné šampony. Kvalitní šampon by neměl příliš napěnit.

 

Pravidelně si kořínky vlasů promasírujte několika kapkami oleje z čajovníku.

 

Po umytí polévejte vlasy nefalšovaným českým pivem.

 

Ke kořínkům vlasů můžete na pár minut nanést také šťávu z citronu, ovšem vyzkoušejte předem, zda na ni vaše pokožka nezareaguje alergií.

 

Vynikající účinek má obyčejná březová voda. Bříza je známá nejen v boji s lupy, ale také umí udržet pokožku hlavy v rovnováze a ta se poté přestává nadměrně mastit.

 

Pokud hledáte účinný šampon, podívejte se po tom s obsahem šalvěje.

 

Jako záchranu ve chvílích, kdy jste si nestačila svou mastnou hřívu upravit, použijte sypký šampon. Jde o pudr, který z vašich vlasů odstraní nadbytečný maz. Nepoužívejte jej ale příliš často.



 

Alena Rašková

ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tiež som s tým mala problém
Obrázek uživatelky
profil
Také si musím mít vlay denně. Když i je umyju, druhý den je mám hrozně mastný. Žádný šampon nezabírá z těch co jsem vyzkoušela ...
Obrázek uživatelky
profil
vlasy se mi taky mastí,zatím jsem žádný šampon nenašla,který by byl účinný.Ale je pravda,že ty navoněné nejsou dobré.Nejlepší byl stejně v tubě březový
Obrázek uživatelky
profil
Můžu potvrdit ,že na mastné vlasy opravdu skvěle funguje březový šampon a když po umytí použijete březovou vodu, zamezíte tím nejen maštění vlasů, ale i tvorbě lupů.
Obrázek uživatelky
profil
mastne vlasy me trapi taky, ale jsou tu dobre rady, urcite vyzkousim..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles