Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvalitní šampon pro správnou péči o vlasy

4. 10. 2008 | Péče o vlasy

Proč máme různé typy vlasů?

Základní typ vlasů každého člověka určují jeho dědičné předpoklady. To znamená, že někdo může mít suché, husté kadeře a jiný jemné, mírně mastné vlasy.

Stav vlasů a tím i jejich přitažlivost rozhodně závisí také na vnějších vlivech. S patřičným zacházením a péčí o vlasy se dá jejich kvalita hodně ovlivnit. Díky moderním výrobkům k péči o vlasy již „problémové vlasy“ prakticky neexistují. Se správným výrobkem se dá zvládnout téměř každý problém. Základem pro veškerá doporučení výrobků je přesná analýza vlasového typu dané osoby.

Péče o vlasy a účes by měly optimálně odpovídat konkrétnímu typu vlasů. Stejně jako u péče o pleť obecně platí, že přehnaná péče může být stejně škodlivá jako nedostatek péče.

kvalitní šampony na vlasySuché vlasy

Suché vlasy jsou na pohled matné a bez života a obvykle se nesnadno upravují. Výrobky, které jsou určeny k jejich ošetření, jsou obohaceny zvlhčujícími látkami a intenzivně obnovujícími složkami. Vyhlazená struktura vlasů usnadňuje jejich rozčesávání a brání cuchání. Zvláště důležité je aplikovat takovéto přípravky v pravidelných intervalech. Je vhodné vyhýbat se fénování při vysoké teplotě.

Poškozené vlasy     

Poškozené vlasy jsou jako bez života a snadno se zacuchají a zmatní. Nemohou rozvinout svůj lesk, protože k tomu potřebují hladký, neporušený povrch, který odráží světlo. U suchých vlasů dochází k tomu, že vrstva kutikuly obklopující vlasová vlákna se rozruší. Zbytky buněk jsou od sebe oddělené a částečně potrhané. Povrch vlasu se pak jeví jako drsný a porézní.


Šampon – jemný čistící přípravek

Slovo „šampon“ pochází z hindského výrazu „masírovat“. První šampon se objevil v roce 1904 ve formě prášku. Jemný šampon s vyváženým pH je základním přípravkem k péči o vlasy. Při mytí šampon odstraňuje nadměrný přirozený maz, pot, mrtvé kožní buňky a zbytky stylingových přípravků. Jeho nejdůležitější složkou je kombinace povrchově aktivních látek, které vytvoří jemnou, porézní pěnu a důkladně vlasy očistí, aniž by je poškodily. Pro vlasy a pokožku hlavy je ideální šampon s hodnotou pH 4,5 až 6.

Kvalitní šampony obsahují i zvlhčující přísady jako panthenol a proteiny, které přispívají k regeneraci struktury vlasů a udržují je vláčné. Na trhu existuje široká škála šamponů pro všechny možné druhy péče o vlasy, pro různé vlasové typy a problémy vlasové pokožky.

Regenerační kúry

Vlasové kúry poskytují intenzivní péči nezbytnou pro poškozené vlasy. Obsahují vysoké koncentrace regenerujících složek, které ve formě emulze pronikají hluboko do struktury vlasu. Aplikují se do vlhkých vlasů, protože šupinky vlasů jsou po umytí šamponem otevřené a tak se regenerační složky mohou dostat až k vlasovým vláknům v jádru vlasu. Poté dochází k uhlazení povrchové vrstvy kutikuly. Díky své intenzitě mají tyto kúry trvalý účinek, který příznivě působí i po několikerém umytí vlasů.

Při aplikaci kúr je obzvlášť důležité dbát na optimální míru péče. Proto je vhodné pečlivě si přečíst, jak často kúru užívat, protože nadměrná péče vlasům nesvědčí. Většinu oplachovaných přípravků je dobré ponechat na vlasech po dobu 15 – 20 minut. Teplo jejich účinek zesiluje – např. když hlavu zakryjeme froté ručníkem nebo plastovým čepečkem. Přípravky se liší co do přísad, způsobu aplikace a především intenzity účinku. Některé výrobky řeší konkrétní problémy vlasů jako např. roztřepené konečky, velmi poškozené vlasy nebo problémy vlasové pokožky.



Zdroj: Henkel

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !