Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o vlasy dle jejich typu

25. 12. 2015 | Péče o vlasy
Trápí vás unavené vlasy bez lesku a bez života? Děláte, co je ve vašich silách a stejně nedosahujete požadovaného výsledku? Možná jste jen nesprávně určili typ vašich vlasů. Na nápravu však není nikdy pozdě.

Normální vlasy

Normální vlasy jsou lesklé, hebké, pružné a konečky nenesou známky poškození. Vlasy se netřepí, nelétají a příliš se nemastí. Poměrně dobře drží požadovaný tvar a i složitý styling je možný. Pro péči o normální typ vlasů používejte přípravky s vyživující složkou, která chrání vlasy před vnějšími škodlivými vlivy.

Mastné vlasy

Pro mastné vlasy je charakteristická zvýšená tvorba kožního mazu vycházejícího z mazových žláz ve vlasové pokožce.  Výsledkem je mastná pokožka i vlasy. Ty jsou velmi obtížně tvarovatelné. S mastnými vlasy jdou také ruku v ruce lupy a podrážděná pokožka hlavy. Mastné vlasy proto vyžadují speciální péči. Nikdy zbytečně nedrážděte pokožku hlavy a používejte pouze šetrné šampony. Kondicionér nanášejte pouze na konečky vlasů, abyste kořen vlasu a pokožku zbytečně nezatěžovali. Vyvarovat byste se měli i nadměrného užívání stylingových prostředků. Pokud vlasy fénujete, vždy volte nižší teplotní stupeň.

Péče o vlasy dle jejich typuSuché vlasy

Chybí-li vlasům potřebná vlhkost, naruší se střední vláknité části a vlasy jsou poté zesláblé, křehké, snadno se lámou a třepí. Suché vlasy jsou nejčastěji následkem nemoci, psychické zátěže či špatně vyvážené stravy. Pokud se potýkáte s takovými problémy, je dobré alespoň na nějakou dobu zvolit kratší účes. Vlasům dopřávejte pravidelně kúry a zábaly a nikdy je nerozčesávejte v mokrém stavu. Nedoporučují se ani natáčky, používání žehliček na vlasy či fénování na vysoký teplotní stupeň.  

Máte-li však ten či onen typ vlasů, všechny je spojuje jedno, a to používání kvalitních vlasových přípravků. Zapomeňte na šampony a kondicionéry 2 v 1 a raději volte osvědčené značky se zdravím prospěšnými ingrediencemi. Vyvarujte se toxických přísad a dejte přednost přírodně nezávadným a organickým výrobkům.  



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Myslíte, že by mohlo totohttp://pro-zdravi.eu/jak-si-vyrobit-vlastni-prirodni-sampon-budete-se-divit-jak-jednoduche-to-je/ být ku prospěchu? Já jsem pro přírodní alternativy, ale nejsem si jistá
Obrázek uživatelky
profil
teď v zimním období se mi začaly vlasy mastit
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle