Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravidla pro každodenní péči o vlasy

18. 05. 2016 | Péče o vlasy
Ztrácíte se v množství rad, jak pečovat o vaši hřívu? Není se čemu divit, rutinní péče o vlasy dokáže být více než záludná! Podívejte se na základní pravidla, bez kterých se neobejdete.

Česání a kartáčování vlasů

K rozčesávání vlasů používejte výhradně hřebeny, které se hodí k vašemu typu vlasů. Vlasy krátké stačí většinou párkrát rozčesat, vlasy dlouhé či kudrnaté však často vyloudí slzu či dvě. Z průzkumů překvapivě vyplývá, že nejvhodnějším hřebenem je obyčejný jednořadý se širokými zuby. A to už jen například z toho důvodu, že se hodí i na vlasy mokré, jejichž kartáčování většinou napáchá nejvíce škody. Vlasy byste měli rozčesávat každý den, ráno i večer, a to od kořínků až po konečky. Pokud jsou vaše vlasy náchylné k cuchání, při česání si jemně přidržujte vlasy u kořínků a tahání bude tatam.

Mytí vlasů

O mytí vlasů bylo napsáno již kvantum materiálů. Do dneška však není jasné, zda je vhodné vlasy mýt denně, či nikoli. Pokud jsme zvyklí mýt vlasy každý den, nevidím v tom žádný problém. Je ale třeba mít na paměti, že ne každý šampon je pro každodenní mytí vhodný.

ženaPéče o konečky

Zejména při každodenním mytí, foukání, žehlení apod. je důležité věnovat zvýšenou pozornost konečkům vlasům, které při takovém náporu trpí. Nezapomínejte na pravidelné zábaly či speciální přípravky chránící konečky před vysokými teplotami. Samozřejmostí je taktéž vlasy pravidelně zastřihávat. Říká se, že vlasy rostou cca o 1 cm za měsíc. Ideální je tedy navštěvovat kadeřnici jednou za dva měsíce a pravidelně si nechávat vlasy o kousek zkracovat.

Sušení vlasů

Shon a stres většinou nahrávají tomu, že chceme mít vlasy vysušené co nejdříve. Na řadu tak přichází drhnutí ručníkem, fénování na nejvyšší teplotu a nedej bože žehlení ještě mokrých vlasů. Takto bychom však daleko nedošli. Po umytí vlasy jemně osušte ručníkem a poté je nechte chvíli proschnout. Až když jsou spíše vlhké, přichází na řadu fén. Pokud je nezbytné, abyste jej nastavovali na vysokou teplotu, používejte sprej chránící před vysokými teplotami. Obecně však doporučujeme vysoušení vlasů studeným vzduchem.

Pokožka hlavy

Přestože si to často neuvědomujeme, zdravá vlasová pokožka je jednou z nejdůležitějších podmínek krásných vlasů. Mezi nejčastější problém patří svědění a lupy. To může být způsobeny nevhodnými vlasovými prostředky či nedůkladným vymýváním. Pokud jste si jisti, že jak jedno, tak druhé, je v pořádku, neváhejte s návštěvou dermatologa. Za vyrážkou či svěděním se může snadno skrývat kožní problém, kterému jste do teď nepřikládali žádnou váhu. Rozdrážděné pokožce neprospívá ani příliš horká voda, vlasy tedy myjte spíše vodou vlažnou.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přesně, s Donnou jsem taky spokojená.. už si ji kupuju pořádSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky jsem donnu vyvlasy se mi zkoušela a jsem nadšená!! Kupovala jsem si ji hlavně kvůli tomu, že mi hrozně padaly vlasy a s tím mi pomohla.
Obrázek uživatelky
profil
Tak já pečuju o vlasy tím, že užívám pravidelně donnuhair, vlasy se mi tolik nemastí, nesvědí mě hlava.. je to bájo.. koupila jsem si 3 měsíční kúru a určitě koupím zase další Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles