Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správná péče o vlasy a pokožku v sychravém počasí

23. 10. 2015 | Péče o vlasy
Podzim není noční můrou jen pro náš imunitní systém. Teplotní změny, časté deště, ranní mlhy a nevlídné počasí trápí i naši pokožku a vlasy. Jak o sebe správně pečovat, aniž by jedno či druhé přišlo k úhoně?

Díky výše zmíněným jevům trpí vlasy možná i více, než když jsou v létě neustále vystavovány suchu a slunečním paprskům. Proto je třeba si na nich dát obzvláště záležet. Vlasy je třeba přes podzimní měsíce mýt častěji, například jednou za dva dny. Díky tomu se ale mohou vysoušet, a tak by měl každý do svých pravidelných procedur alespoň jednou týdně zařadit i vlasové masky.

Pozor by si však měli dát i ti, kteří na podzim pravidelně chodí do solárií či suchých saun. Kvůli podpoře imunity vždy na podzim začínám chodit do sauny, která je sice zdraví obecně prospěšná, ale vždy mi strašně vysuší vlasy. Malým fíglem je si vlasy svázat a vystavit je tak suchému vzduchu co nejméně. Hlavně ale kromě kondicionéru pravidelně používám i vlasové masky, čímž jim dopřeju alespoň prostor pro regeneraci. Kromě kvalitní kosmetiky je také třeba dbát na minimalizaci drastických zásahů, jako je přílišné barvení, žehlení vlasů příliš vysokou teplotou, apod. 

správná péče o vlasyCo se týče pokožky, třemi základními pravidly jsou očista, hydratace a ochrana. Podzim přímo přeje různým peelingům a hloubkové čištění, nebojme se je tedy praktikovat. Mnohé z nás navíc s koncem léta opět začínají používat více make-upu, ale i pudrů, růží na tvář, apod., proto je třeba i více dbát na to, abychom se těchto nečistot dokázali zbavit. Make-up však nemusí nutně znamenat zlo či zátěž pro pokožku. Naopak v chladných měsících působí také ochranně a měl by tvořit základ našeho líčení. Vybírejme však světlejší odstíny a nanášejme malou vrstvu. Aby make-up vydržel celý den, osvědčeným tipem jsou fixační spreje, které prodlužují nalíčení, kontrolují lesk pleti a osvěžují. Naprostou denní samozřejmostí jsou také hydratační krémy. Ty bychom měli používat jak večer, předtím, než uléháme, ale i ráno, než začneme s líčením. Krém vždy vybírejme podle typu naší pleti, jinak hrozí, že bude pokožka místy zanícená a podrážděná.

Správná péče o pleť a vlasy je naprosto stěžejní už jen z toho důvodu, že nás díky ní nečeká v zimě tolik nepříjemností. Nezapomínejme však i na fakt, že kvalitu vlasů a pokožky z velké části ovlivňuje také celková životospráva. Stejně tak, jak o sebe pečujeme zvenčí, tak bychom o sebe měli pečovat i zevnitř; jíst kvalitní a vyváženou stravu, dostatečně se hýbat a pokud možno, vyvarovat se stresovým situacím.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Super rady Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles