Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tento způsob léta by se vašim vlasům nemusel líbit...

27. 06. 2008 | Péče o vlasy
Léto, slunce, vítr a voda. Čtyři atributy ideální letní dovolené nám sice zvedají náladu už při čtení těch slov, zato kdyby naše vlasy uměly číst... Na slunci, zvlášť ve spojení s vodou a větrem totiž vlasy ztrácejí svou přirozenou vlhkost, ničí se jejich ochranný mikrofilm, vlasy se snadno lámou, třepí a mění se i jejich barva, ať už přirozená nebo od kadeřníka.


Před odchodem:

Ať už vyrážíte v létě z domu nebo hotelového pokoje, nezapomeňte si vždy připravit také klobouk nebo šátek, který bude chránit vaše vlasy. Velmi módní jsou lehké plátěné klobouky, které oceníte i ve městě nebo na horách. Ke správné letní dovolené patří elegantní slaměný klobouk, který dokonale zastíní vlasy i váš obličej. Mladí lidé kromě klobouků a čepiček stále častěji sahají k nejrůznějším, atraktivně uvázaným šátkům. Pro vlasy je vždy nejlepší co nejlehčí, prodyšná pokrývka, která umožňuje volnou cirkulaci vzduchu a pokožka hlavy i vlasy mohou volně dýchat.

 

vlasyA venku:

Ochranný štít: Nejen vaše tělo, ale i vaše vlasy potřebují v létě dostatečnou péči. Proto upravujte své vlasy výhradně pomocí přípravků, které obsahují účinné UV filtry. Ty totiž fungují jako ochranný štít proti negativním účinkům UV záření, chrání tedy vaše vlasy před vysycháním, blednutím a ztrátou elasticity.

Světlovlásky někdy vystavují své vlasy slunci úmyslně, aby jim více vynikly světlé tóny vlasů a vytvořily se tzv „sluneční pramínky". Ale pozor! Odstupňované odstíny blond jsou stále moderní, ale vlasy se po této přírodní úpravě mohou značně vysušit, ztrácejí lesk a hedvábný pocit při dotyku. Blondýnkám proto doporučujeme speciální šampony a kondicionéry, gely ze zesvětlujícími účinky a styling s UV filtry.

Jak používat gel?

Gely na vlasy představují dnes již běžný přípravek pro modelování účesu nebo jeho detailů. Používají se především na účesy z krátkých vlasů, na pánské nebo módní účesy ve stylu „chaos". Může se vtírat do mokrých i suchých vlasů. Z vlasů se dá dobře vymýt i vyčesat.

Máte krátké vlasy a nechce se vám je ráno česat? Vytvořte si záměrně rozcuchaný účes. Naneste gel do dlaně a pomocí prstů tvarujte bodlinky a pramínky všemi směry.

Co dělat, když po použití gelu vypadají vlasy mastnější?

Před novou úpravou účesu je nezbytně nutné vlasy důkladně zbavit vrstev stylingu a také prachu kartáčováním nebo rovnou umytím vlasů. Pokud se totiž styling nanáší stále v nových vrstvách, vlasy příliš zatíží a také fixuje na vlasech drobný prach a nečistoty, vlasy působí matným až mastným dojmem.

vlasyMokrý efekt

Je lehce dosažitelný s větším množství gelu na vlasy. Dodává pevnost, drží účes, vlasy jsou po použití nepoddajné, ale velice pevné!

Tip: pro účesy s mokrým efektem jsou vhodné, když použijete speciální hřeben, kterým se dá vlasový gel rovnoměrně rozdělit a vlasy dostanou pěknou pramínkovou strukturu.
 

Po návratu:

Sůl a chlór: Nejen vaše tělo potřebuje v létě dostatečné množství tekutin, ale i vaše vlasy potřebují doplňovat vodu - chlorovaná a také mořská voda je totiž působením chlóru nebo solí extrémně vysušuje. Před koupelí v moři nebo bazénu je proto dobré vlasy namočit pod sprchou, po koupání je opět pod sprchou důkladně opláchněte. Mokré vlasy je třeba velmi šetrně rozčesávat, raději hřebenem bez ostrých hran a s řídkými zuby.

Na zelené vlně :)

Pokud máte hodně světlé nebo zesvětlované vlasy, může se vám stát, že po koupání v bazénu získají lehký zelený nádech! Důvod? Může za to chlór ! Předejít tomu můžete, pokud si před koupáním ošetříte vlasy maskou nebo kondicionérem a po koupání je umyjete šamponem pro blond vlasy. A jak se zbavit zeleného nádechu? Po umytí si vlasy polijte roztokem, který si připravíte z jedné tablety aspirinu rozpuštěného v půl litru vody. Pak je opláchněte čistou vodou.


Nezapomeňte, slunce je pro náš život nezbytné,
ale může náš organismus i poškodit:


    * Slunce může spálit nejen pokožku těla, ale i vlasatou část hlavy
    * Slunce, vítr a soli zbavují vlasy vlhkosti, vlasy se snáze lámou a třepí
    * Působením světla se může změnit barva vašich vlasů



Zdroj: LYBAR

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Uznávám, že jsou to dobré rady, vlasy bez ochrany opravdu trpí. Na dovolené si klobouk klidně nasadím, co ale ve městě? V šátku vypadám už opravdu jako babka a klobouk do dopravního prostředku? Hned po nástupu mi ho někdo srazí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles