Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravotní pojišťovnu – jak si vybrat tu nejlepší?

15. 06. 2014 | Péče o tělo
Výběr zdravotní pojišťovny záleží především na individuálních potřebách pojištěnců a jejich životním stylu. V prvé řadě je dobré navštívit například webové stránky pojišťovny, případně její pobočku, a porovnat jejich nabídku. Rodina s malými dětmi uvítá určitě příspěvek na očkování nad rámec očkování povinného, trpíte-li celiakií, bude pro vás atraktivní příspěvek na nákup potravin bez lepku a podobně.

Zásadním faktorem je ovšem smluvní síť – dříve, než se rozhodněte pro pojišťovnu a její změnu, měl byste si ověřit, zda má daná pojišťovna uzavřenou smlouvu například vaším obvodním lékařem. „Vypovídající informací o pojišťovně je určitě hospodaření, které byste měli nalézt na webu zdravotních pojišťoven.“ doporučuje náměstek pro zdravotní pojištění z Ministerstva zdravotnictví MUDr. Tom Philipp, MBA.

MUDr. PhilippRozhodli jste se pro změnu pojišťovny – jak na to?

Výpověď můžete podat do 30. června uvedeného roku, s tím, že od 1.1. budete zaregistrováni u nové pojišťovny. Toto opatření bylo zavedeno proto, aby při přípravě pojistného plánu pojišťovny věděly, kolik mají naplánovat pro své pojištěnce péče. „Považuji však toto opatření za příliš restriktivní pro pojištěnce a proto připravujeme jeho novelizaci tak, aby změnu pojišťovny bylo možné provést do 30.9.“, říká za Ministerstvo zdravotnictví MUDr. Tom Philipp. „Samozřejmě důležité je, před provedením uvedené změny se ujistit, že všichni lékaři, které běžně navštěvujete, mají s vaší vysněnou zdravotní pojišťovnou uzavřenou smlouvu.“ uzavírá náměstek MUDr. Philipp, MBA.

Pokud docházíte k některému specialistovi a pravidelně podstupujete náročnější vyšetření či léčbu, není na škodu zeptat se na názor přímo tohoto lékaře. Možná, že ne se všemi pojišťovnami má stejně dobré zkušenosti a například některá pojišťovna se může v budoucnu zdráhat některé specializované výkony proplácet. Pokud se chystáte na umělé oplodnění i zde je potřeba dopředu myslet, že změnu pojišťovny je potřeba plánovat dlouhodoběji.

Na slevy radši zapomeňte

Důležité je si říci co od své pojišťovny očekáváte. Slevy, jako v každém segmentu mohou vypadat lákavě, později byste ale mohli zjistit, že vlastně nic takového nepotřebujete. Přestože lékaři mají často smlouvu se všemi sedmi zdravotními pojišťovnami, které v České republice působí, může se stát, že právě váš specialista některou z pojišťoven ve svém portfoliu postrádá. A je třeba si uvědomit, že pojišťovna vám neproplatí žádný výkon u zdravotnického zařízení, se kterým nemá uzavřenou smlouvu (s výjimkou život zachraňující akutní péče).

Zdravotní pojišťovny nemají mnoho možností, jak se od sebe odlišit a přilákat nové klienty. Většinou se snaží zaujmout více či méně důmyslnými „balíčky prevence“ a bonusovými programy. V jejich rámci poskytují příspěvky na běžně nehrazené, ale zdraví prospěšné aktivity: nepovinná očkování, různá preventivní vyšetření navíc nebo sportovní vyžití. Stále častěji si také pojišťovny vytvářejí sítě smluvních partnerů, u kterých pak mohou jejich klienti čerpat služby či nakupovat se slevou. Máte-li chuť a čas měnit pojišťovnu kvůli dvacetiprocentní slevě na brýle, stačí zasednout k internetu a prohlédnout si, co jednotlivé pojišťovací ústavy nabízejí. Po chvíli však pravděpodobně zjistíte, že tyto nabídky si jsou navzájem velice podobné.

Na změnu pojišťovny máte jistě právo a není důvod ho nevyužít. Na druhou stranu, změna by neměla být samoúčelná, a než k ní přistoupíte, musíte mít jasno v tom, s čím jste u své současné pojišťovny nespokojeni a co by vám její výměna měla do budoucna přinést. Jedině pak vám změna pojišťovny může poskytnout víc užitku než komplikací.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Po porovnání všech zdravotních pojišťoven jsme zjistili,že mají skoro stejné věci +- stokorun.Takže zůstávám u 211.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles