Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravotní problémy, které vám může způsobit klimatizace.

28. 07. 2019 | Nemoci
Léto je v plném proudu a s ním i úmorná vedra, proti kterým se bráníme použitím klimatizací. I když je vychlazená místnost v létě velice příjemným útočištěm, způsobuje klimatizace vážné zdravotní problémy způsobené extrémně nízkou nastavenou teplotou nebo nedostatečným čištěním. Přitom zdravějších způsobů, jak v létě z veder nezešílet, je nespočet – od pití dostatečného množství tekutin po použití kvalitních ventilátorů.

Pokud používáte klimatizaci, možná jste to zažili – nepříjemné pocity v krku, nachlazení, pálení očí. Z části si za tyto problémy můžeme sami, protože nedodržujeme doporučené nastavení, kdy se teplota v místnosti nemá lišit o více jak 5 °C oproti venkovnímu prostředí. Vliv na naše zdraví má ale také to, jak je klimatizace kvalitní a jak moc ji čistíme, na což mnoho lidí zapomíná.

klimatizaceNenechte angínu zaútočit


Rýma, bolest v krku, či dokonce angína. Až takové následky může mít nepřiměřené použití klimatizace. Praktičtí lékaři tvrdí, že suchý vzduch z klimatizace způsobuje překrvení, otok a vysychání sliznic, zhoršení imunitní bariéry sliznic, takže dochází k častějšímu onemocnění horních a dolních cest dýchacích.

Aby žádné oko nezůstalo suché


Se suchým vzduchem z klimatizace se pojí další problém, a to syndrom suchého oka. S touto poruchou se velmi často potýkají lidé pracující v moderních klimatizovaných budovách. Potíž je zejména v tom, že v takových prostorách tráví lidé většinou dlouhé hodiny sledováním obrazovky počítačů. Komplikace pak způsobuje nejen suchý vzduch, ale zejména snížená frekvence mrkání. Při zvýšeném soustředění během čtení a práce na počítači totiž mnohem méně pohybujeme očními víčky. A tím dochází k většímu odpařování slzného filmu z povrchu otevřeného oka a ke špatnému zvlhčování, což může vést až k nepříjemným pocitům.

Blokáda krku


Studený vzduch proudící z klimatizací není nic zdravého ani pro váš pohybový aparát. Záhadně se vám zablokuje krk, bolí váš v kříži a ramena vás pnou jako kdybyste na nich nesli stokilový náklad? Příčinu můžete hledat právě v klimatizaci.


Je samozřejmé, že se zodpovědným používáním klimatizace se vám tyto problémy mohou naprosto vyhnout, je ale vhodné zvážit i alternativy, které mohou negativní vliv na zdraví výrazně omezit.


Zdroj, foto: Dyson



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !