Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravotní sestry

17. 10. 2010 | Vaše příběhy

Zdravotní sestry jsou často opomíjeny nejen nízkým platem, ale i častými špatnými názory na ně ze strany mnoha lidí. Já jsem se mohla na vlastní oči přesvědčit o tom, že by měly být placeny mnohem lépe než mnoho politiků.

V říjnu 2003 jsem podstoupila operaci hlavy, po které jsem několik dní ležela na JIP. Byla jsem umístěna na pokoj pro 3 lůžka, já ležela uprostřed. Z jedné strany ležela stará paní po operaci, z druhé strany starý pán čekající na operaci.

Stará paní se zdála být milá, ale jen do chvíle, kdy mi začala brát věci ze stolku. To však stále nebylo nic proti tomu, co následovalo. Paní si vždy během chvilky dokázala převléct nemocniční pyžamo tak, že měla ruku v nohavici, nohu v otvoru pro hlavu, apod. Několikrát za den, mnohdy i během 1 hodiny ji sestra musela převlékat, protože si cokoliv vylila nebo namazala na pyžamo, občas ho zašpinila i horším způsobem. Zkrátka nejspíš by potřebovala 1 sestru, která by se starala jen o ni.

Starý pán na tom nebyl o moc lépe. Na toaletu s ním vždy musel někdo jít (přivolaná sestra nebo sanitář), protože si vždy stavěl k oknu stoličku a chystal se z okna skočit. Tenkrát ještě byly v této nemocnici staré postele, které se zvedaly pomocí kliky. Tento pán několikrát během dne vzal kliku od své postele a chodil s ní za některými pacienty na chodbě a vyhrožoval, že jim ublíží.

Všechno toto musela během 1. směny zvládat jediná sestra, nepočítám- li měření tlaku, podávání léků, apod.

Zkrátka, zdravotní sestry jsou velice platově nedoceněné za to, co všechno musejí od mnohých pacientů snášet. Nedovedu si ani představit, jak musejí být po takovýchto směnách vyčerpané jak fyzicky, tak především psychicky.

 Já sama jim tímto skládám hlubokou poklonu.

 

Glogloglo – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ženy s mužem? divný
Obrázek uživatelky
profil
super článek, asi ho dám přečíst naší paní ředitelce, třeba dostaneme přidánoSmajlík a přesně tohle máme v práci, né jedna, ale několik pacientů se nám dokáže během chvilky několikrát převléci, nebo úplně vysléci do naha a každou chvíli chodíme někoho oblékat. Většinou ve dne se převlečou do pyžama a v noci naopak. Nemůžeme je nechat ve dne v pyžamu, i když je převlečeme a za 5 minut jsou opět v pyžamu, tak hned převlékáme zpět, kdyby jim došla třeba návštěva, těžko by jsme vysvětlovali, že se před chvílí převlékli sami.
a z okna nám pravidelně chtěli skákat dva pacienti, tak už máme všude na oknech namontované dětské pojistky, a těmto lidem se okna zamykají.
Obrázek uživatelky
profil
kde a jak kdo. Já jsem viděla v nemocnici na ambulanci jak sestry chodily nevšímavě 3 hodiny kolem staré paní na vozíku, která čekala na sanitku. Paní se pozvracela, nechaly jí v tom a nedaly jí ani napít. Kdybychom se o ni nepostaraly my - myslím ostatní čekající pacientky, tak by možná umřela žízní! A to je jen jeden příklad z mnoha. Prostě nejsou všechny sestry, ani všechny nemocnice stejné. Znám i protivné sestry, které se tváří jako generál a myslí si, že jsou důležitější než doktor. Dokážou vás sprdnout hned ve dveřích. Nikdo po nich nechce, aby byly světice, jsou to normální ženské, ale kdo nemá problémy s platem. Myslíte si, že dělat v pokladně třeba v Tescu je med? A že jsou pokladní dobře placeny? Já si to nemyslím.
Obrázek uživatelky
profil
No, já si tedy nemyslím, že by u nás byly sestry přeplácené. Když jsem třeba viděla, co obnáší taková práce na LDN - jak je to fyzicky i psychicky náročné. Navíc to musí být pěkně frustrující. Tak si myslím, že dobrou sestru by měli vyvažovat zlatem. To samozřejmě platí i pro ošetřovatelky a ostatní personál, který se o nemocné stará. Když si vzpomenu s jakou péčí se o mě starala sestřička po operaci, tak docházím k názoru, že bomboniéra a poděkování při mém odchodu domů byly málo.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Tento článek mě velmi potěšil. SmajlíkVětšinou totiž člověk slýchá negativní hodnocení vůči sestřičkám, někteří lidé berou jejich práci jako samozřejmost a chovají se k nim jako ke služkám...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles