Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zdravými potravinami ke krásné a pevné pleti

3. 11. 2017 | Péče o tělo
Nekvalitní strava se může nepříznivě podepsat na vzhledu vaší pleti. Vybírejte a konzumujte takové potraviny, které vám pomohou udržet vaši pleť zdravou.

Ryby

Ryby jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, které vaše tělo potřebuje k tvorbě kolagenu a elastinu. Navíc obsahují omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro zdraví pokožky velice prospěšné. Tyto látky zvýší její pružnost, zabrání jejímu poškození zvenku a navíc jí pomůže udržet vodu ve spodní vrstvě kůže. Tyto zdravé tuky jsou nejvíce obsažené v mastnějších rybách, jako jsou losos nebo pstruh. Proto neváhejte a dopřejte si rybu klidně dvakrát do týdne.

Zdroje „dobrých“ sacharidů

Pokuste se ze své stravy vyloučit rafinované „bílé“ cukry, které na sebe vážou bílkoviny z buněk a ničí kolagenová vlákna v pleti. Tyto škodlivé cukry nahraďte „dobrými“ sacharidy, jakými jsou zelenina, ovoce, fazole a celozrnné potraviny. Když budete konzumovat tyto zdravé sacharidy s nižším glykemickým indexem, snížíte celkové množství cukru ve vaší stravě. Nejen pokožka vám za tento krok poděkuje.

Zdravými potravinami ke krásné a pevné pletiSytě zbarvené ovoce a zelenina

Velké množství sytě zbarvených druhů ovoce a zeleniny získává většinu své barvy ze sloučenin nazývaných karotenoidy. Některé z nich mohou být přeměněny na vitamín A, který je nezbytný k reprodukci vašich kožních buněk. Tato funkce je opravdu nesmírně důležitá, neboť vaše tělo vyprodukuje 30 000 až 40 000 kožních buněk denně. Plno druhů ovoce a zeleniny jsou také dobrým zdrojem vitamínu C, které vaše tělo potřebuje k výrobě kolagenu. Karotenoidy a vitamín C působí navíc jako antioxidanty a pomáhají bojovat proti tvorbě škodlivých volných radikálů.

Ořechy a semínka

Plody stromů, jako jsou mandle nebo vlašské ořechy, a lněná a chia semínka, poskytují tělu zdravé omega-3 tuky. A některé ořechy, zejména ty z Brazílie, jsou vynikajícím zdrojem selenu – minerálu, který působí také jako antioxidant.

Voda

Aby se živiny mohly dostat do vašeho těla a škodlivé látky byly vyloučeny, vaše kožní buňky (a všechny buňky ve vašem těle) potřebují tekutiny. Neperlivá voda je nejlepší volbou, ale dobře poslouží i zelený čaj. Ten je také významným zdrojem antioxidantů. Pitný režim obzvláště dodržujte v letních horkých měsících.

Tip na závěr

Pro zdravý vzhled pleti doplňte do vašeho proteinového šejku několik gramů lněných nebo chia semínek, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Kousky manga vám dodají vitamin C a pár lístků baby špenátu zase karotenoidy. Vaše pleť se vám odvděčí mladistvým vzhledem a zářivým dojmem.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles