Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zefektivněte proces učení a trénujte svoji paměť

19. 08. 2015 | Péče o tělo
Konec prázdnin a začátek září se u mnohých z vás nese ve znamení zkoušek a hodin strávených nad materiály, které je potřeba si zapamatovat. Pokud jste však zvyklí na nárazové učení, velké množství informací se stává noční můrou. Jak zlepšit svojí paměť a umět ji dlouhodobě využívat?

Regenerujte nejen tělo, ale i mysl

Stejně jako si potřebujete odpočinout fyzicky, tak i vaše paměť potřebuje kvalitní odpočinek. Tak často proklamovaný osmihodinový spánek není mýtem, ale ozkoušeným faktem. Rozbolavělé a vyčerpané tělo většinou rozhýbete, ale koncentrovat se po probdělé noci je mnohdy nadlidský úkol. Pracovat tedy do ranních hodin je většinou spíše neefektivní. Plánujte si učení či přípravu do práce tak, abyste se zvládli pořádně vyspat a měli čistou hlavu.

Zefektivněte proces učení a trénujte svoji paměťHýbejte se

Fyzická aktivita nemá vliv jen na vaší kondici. Pravidelný pohyb vás udržuje ve hře i po stránce psychické a lépe se koncentrujete i při stresových situacích.

Čtěte

Pokud jste na čtení zvyklí, určitě jste zpozorovali, že oplýváte mnohem větší slovní zásobou. Zároveň dokážete rychleji zpracovávat informace a pilujete obrazotvornost.

Luštěte křížovky

Nejeden vášnivý křížovkář vám potvrdí, že luštění po nějaké době není ani tolik o znalostech jako o paměti. Jednotlivá hesla se často opakují a v podstatě jde jen o to, zda si vzpomenete.

Vzdělávejte se

Udržujte se v obraze. Sledujte zprávy, čtete noviny, brouzdejte na internetu. Povědomí o aktuálním dění vám zvyšuje obecnou gramotnost a trénujete mozek vstřebáváním nových informací.

Výše zmíněné rady vám však můžou pomoci, pokud budete na nesoustředěnost či na poruchy paměti pohlížet jako na komplexní problém, který je třeba také komplexně řešit. Kromě toho, že budete dbát o svoje fyzické i psychické zdraví, zkuste čerpat z přírodních zdrojů.

Homeopatika jsou navíc volně prodejná a působí nejen na poruchy paměti, ale i na poruchy prokrvení končetin. Naopak se vyvarujte přílišné konzumace kofeinových nápojů, které vám sice krátkodobě zaručí větší pozornost, ale při dlouhodobém používání nejsou ku prospěchu.

Zdroj, foto: Tebokan


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zdravím, mě i mé babičce na paměť pomáhá GinkgoMax – já ho vyzkoušela na sobě při učení na státnice – moc mi pomohl – státnice hotové Smajlík Pak jsem ho koupila babičce, protože už občas něco málo zapomene a mívá pořád studené nohy… Nožky už má po pravidelném užívání GinkgoMax teplejší a co se týče paměti, tak už nehledá mobil a prupisky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já kupuju mé mamce Ginkgomax. Obsahuje velké množství Ginkga i Lecithinu. Pozoruji, že jí pomáhá. Již méně zapomíná. A také dobře prokrvuje končetiny. Nemá je studené a nemusí i v létě neustále nosit ponožky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles