Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žehlit nebo kulmovat?

18. 10. 2007 | Péče o vlasy
Dnešní horké téma nebude jen o správné teplotě keramických žehliček nebo kulmy. Poradíme vám, jakou metodu úpravy vlasů zvolit, jaký si vybrat stylingový přípravek a jak výsledný účes udržovat. A samozřejmě doplníme o horké tipy a novinky z kadeřnických přehlídek.

Krátký pohled na přehlídková mola nebo na stránky časopisů jistě potvrdí, že dnes se nosí úplně, ale úplně všechno. Vlasy dokonale rovné stejně jako kudrny, ethno mix vedle glamour účesů jak ze starých filmů, punk i klasika, maxi dlouhé vlasy vedle absolutních ježků. Skoro by to svádělo k tvrzení, že není třeba se s účesem trápit, prostě si vyberte, co se vám právě líbí.

Jenže... Proč brunetky chtějí být blondýny, majitelky loken zuřivě natahují a žehlí vlasy a proč rovnovlásky závistivě obhlíží nádherné účesy z bohatých loken? Jestli někdo někdy zpracoval studii, která by odpověděla na tuto otázku, nevíme. Zato víme skoro všechno o metodách a stylingových přípravcích, pomocí kterých můžete kýženého efektu dosáhnout. A o nich bude naše povídání.

Účesy z dokonale rovných, hladkých vlasů

Žehlit nebo kulmovat Nejsnazší cestu k účesu z dokonale rovných vlasů budou mít „rovnovlásky“. Tedy pokud právě ony nepatří do kategorie, která sní o bohatých kudrnách! Těm stačí kvalitní střih, perfektní šampon a kondicionér nejlépe s uhlazujícím efektem, s hedvábnými proteiny nebo přírodními oleji a účes je na světě.

Náš tip: Ideální je podpořit zářivost hladkých vlasů zajímavou barvou nebo alespoň na závěr upravit účes stylingovým leskem.

Také majitelky mírně vlnitých vlasů se mohou proměnit v rovnovlásky poměrně snadno. Pro mytí opět doporučujeme uhlazující šampon a kondicionér. Účes se pak může tvarovat pomocí fénu a kartáče, před tím je potřeba nanést do vlasů styling s uhlazujícím efektem. Výběr je poměrně široký, od pěnového tužidla, přes tvarovací spreje, balzámy až po stylingové lotion. Vždy si ale vybírejte stylingový produkt určený pro tvarování a uhlazování fénem, který zajistí vlasům jednak uhlazující efekt, ale také tvarovou paměť účesu a perfektní ochranu vlasů před tepelným a mechanickým namáháním. Velmi často jsou tyto přípravky také termoaktivní, tedy jejich přednosti vyniknou až po aktivaci teplem. Kvalitní fén s regulací teploty a případně i s uhlazujícím nástavcem vám práci výrazně usnadní.

Náš tip: Dokonale hladký a rovný účes nejsnáze docílíte pomocí tzv. žehličky. Ta by měla být nejlépe s keramickou plochou a ideálně také s regulací teploty. Protože žehlení vlasů je stále ještě relativní novinkou, připomínáme, že žehlit se mohou jen suché vlasy! Nezapomeňte si k žehličce na vlasy pořídit také co nejkvalitnější stylingový přípravek pro žehlení, vždyť při žehlení vlasů dosahuje teplota plochy žehličky i více než 200 oC, vlasy je tedy nezbytně nutné chránit před působením tepla, přesušením a ztrátou elasticity. Stylingové přípravky se v takovém případě nanesou vždy na vybraný pramen těsně před žehlením. Vlasy chrání před působením tepla a fixují je do tvaru. Vyžehlený účes zafixujte lakem na vlasy s pružnou fixací nebo leskem.

Žehlit nebo kulmovat

Kudrnaté

Nejtěžší práci s narovnáním vlasů budou mít majitelky loken a kudrn. Jejich vlasy bývají velmi suché, se sklonem ke krepatění a velmi citlivé na okolní vzdušnou vlhkost. Prvním krokem proto musí být vyrovnání hydratační rovnováhy vlasů a obnova narušené kutikuly (povrchu) vlasů. Hydratační šampon a neoplachový balzám, spolu s uhlazující proteinovou kúrou by měly být prvním krokem v péči o takové vlasy. Intenzivní uhlazující styling v podobě stylingové pěny nebo krému pomůže vytvarovat vlasy do hladka fénem. Teprve poté nastoupí ke slovu žehlení, vždy po malých pramenech a každý pramen ošetřený stylingem pro žehlení vlasů. Kudrnaté vlasy potřebují ještě finální uhlazení vysoce lesklým sérem nebo sprejem, který uzavře kutikulu a dodá těmto vlasům lesk a poddajnost.

Náš tip: Pokud nejde jen o příležitostnou úpravu vlasů do hladka, nezbývá než zvolit náročnější metodu úpravy vlasů. Dnes by vám v každém dobrém kadeřnictví měli nabídnout kromě permanentní trvalé také chemické narovnání vlasů pomocí tzv. narovnávačů nebo relaxérů. Jde o obdobný proces jako při trvalení vlasů, vlasy se ale nenatáčí na natáčky, naopak, v průběhu působení se pročesáváním narovnávají do hladka. Vlasy je třeba po takovém zákroku perfektně ošetřit nejlépe nějakou intenzivní maskou. Čas od času je třeba ošetřit odrosty, aby kontrast mezi narovnanými a nově dorostlými vlasy nebyl příliš velký.

A módní rada na závěr: Zkuste kombinovat oba styly. Lokny a dokonale vyžehlené pramenyvedle sebe. Je to velmi trendy a také sexy. Stačí třeba vyžehlit jen prameny kolem obličeje, nebo střídat ležérní vlny s vyžehlenými pramínky. Dokonce lze kombinovat i vlny a žehlení na jednom pramenu vlasů, například vyžehlením konečků vlasů. Můžete si dopřát i speciální „hranaté“ lokny, které se tvarují pomocí speciálních nástavců a nejlépe vyniknou právě na vyžehlených pramenech.

Slovníček stylingu:

Stylingový lesk – lesk pro finální úpravu vlasů. Bývá obvykle ve spreji, někdy i s mírným tužícím efektem. Hodně intenzivní lesky jsou k mání také ve formě uhlazujících sér a pomád.

Stylingové lotion – tekutý přípravek pro tvarování účesu. Konzistencí připomíná velmi řídký gel. Lotion lze použít do vlhkých vlasů pro tvarování účesu fénem nebo do suchých vlasů pro žehlení. Ideální je forma spreje s mechanickým rozprašovačem, umožňuje totiž velmi rovnoměrnou distribuci do vlasů.

Stylingový sprej – nejde o fixační lak pro finální úpravu účesu, ale tekutý stylingový přípravek určený obvykle pro úpravu vlasů teplem. Nejčastěji je ve formě mechanického spreje a nanáší se na jednotlivé prameny suchých vlasů těsně před žehlením.

Stylingová pěna – je to vlastně pěnové tužidlo, tedy stylingový produkt určený pro tvarování účesu. Může být v tlakovém provedení nebo s mechanickou pumpou. Stylingové pěny se nejlépe aplikují do vlhkých vlasů a účes se tvaruje fénem.

Stylingový krém – stylingový produkt ve formě krému. Některé se aplikují podobně jako tužidlo do vlhkých vlasů, ty se dále buď upravují fénem nebo po pročesání a úpravě tvaru účesu se nechají volně uschnout. Známější jsou stylingové krémy, které se nanášejí až do suchých vlasů pro zdůraznění textury vlasů a detailů účesu. Stylingové krémy mají tvarující efekt, obsahují složky pro ošetření a uzavření vlasové kutikuly a chrání vlasy před možným poškozením.

Zdroj: www.lybar.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !