Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelená kuchyně pro každy den

13. 08. 2015 | Knižní tipy
Název knihy:
Zelená kuchyně pro každy den
Podtitul: Více než 100 rychlých, jednoduchých
a chutných receptů
Autor: Jessica Nadel
Překlad: Denisa Štrbová
Formát: 245 x 190 mm
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 4. června 2015
Počet stran: 176 stran
Brožovaná vazba
Cena: 339 Kč

Pokud se chcete stravovat zdravě a snažíte se jíst více zeleniny, ale saláty se vám už přejedly, je tady pro vás tato skvělá a užitečná kuchařka. Představí vám totiž nové, zdravé a chutné druhy zeleniny, které jste možná ještě nevyzkoušeli, například řepák, potočnice nebo mangold. A navíc je můžete je využít pro každou příležitost, od snídaně po dezert.

Zelená kuchyně pro každy denVíce než 100 vynikajících veganských receptů přinese vítanou změnu do vašeho jídelníčku. Najdete tu novou inspiraci pro vaření se zeleninou tradiční, třeba brokolicí nebo cuketou, superpotravinami jako růžičková kapusta nebo úplně nekonvenčními druhy zeleniny jako je spirulina a chaluhy.

Máte chuť na čokoládový superpotravinový koktejl nebo polentové hranolky s pestem a pikantní omáčkou aioli? Nebo byste si dali raději něco sladkého - ano i ze zeleniny je možné vykouzlit sladkou dobrotu - třeba čokoládový dort s lískovými oříšky a avokádem. Najdete tu recepty na vše od kapusty až po brownies.


Ukázka z knihy Zelená kuchyně pro každy den:


5  kroků jak dostat zeleninu na talíř

1. Buďte lokální. navštivte farmářský trh, zapište se do bedýnkového družstva a využívejte donáškovou službu organické zeleniny.

2. Pěstujte sami. Nejjednodušší je sklidit si zeleninu z vlastní zahrádky. Vyzkoušejte, jestli máte na zahradničení talent! Pokud o tom pochybujete, zkuste pro začátek pěstovat něco jednoduchého – třeba kapustu nebo cuketu.

3. Vyberte si recept. Přečtěte si knihu (třeba právě Zelenou kuchyni pro každý den) a vyberte tři recepty, které byste chtěli vyzkoušet. Vyražte na nákup a jděte do toho!

4. Vyzkoušejte zelené koktejly. Ano, je v nich zelenina, ale nechutnají jako tráva. Čestné slovo.

5. Střídejte to. Změna není pouze kořením života. Střídáním zelených druhů zeleniny budete maximalizovat příjem vitamínů a živin. Dejte si proto za cíl zapojit do jídelníčku nové druhy zeleniny – a pak jídelníček každých pár týdnů změňte.


Tuto knihu Zelená kuchyně pro každy den koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Synergie Publishing.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles