Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelenina jako lék - Petržel

10. 04. 2011 | Nemoci

Za své léčivé účinky vděčí petržel, pěstovaná v mnoha různých odrůdách, zejména vysokému obsahu silic; poprvé byly izolovány už v 16. století. Tyto silice, ze kterých je nejznámější apiol, obsahují petrželové listy, kořen i semena. Dalším „bohatstvím“ petržele je hořčík a vitamín C.

Petržel má silné močopudné a dezinfekční vlastnosti a je víc než dobrým pomocníkem při zánětech močových cest a při problémech s močovými kaménky.

zelenina-jako-lek-petrzelJe podpůrným prostředkem při léčbě širokého spektra gynekologických problémů, tonizuje napětí hladkého svalstva dělohy a dovede prý působit i na nepravidelný menstruační cyklus.

Podobně jako mrkev zlepšuje zrak, zejména noční vidění; pro tento případ je nejvhodnější z kořenů čerstvě vylisovaná petrželová šťáva v dávce do 40 ml denně, nejlépe v kombinaci se šťávou mrkvovou. Petržel výrazně zlepšuje chuť k jídlu a trávení, protože podporuje vylučování žluči. Zlepšuje i stav pleti. Pokud vás trápí kruhy pod očima, mělo by pomoci na lačný žaludek dobře rozžvýkat několik snítek petrželové nati.

 

VYZKOUŠEJTE:
Tonizující účinky má petržel i na srdeční sval a v lidových receptářích figuruje i v řadě receptů na snížení vysokého krevního tlaku. Zkuste si připravit petrželové želé s medem. Svařte půl kilogramu petržele ve dvou litrech vody. Po hodině směs přeceďte a z petržele vymačkejte všechnu šťávu. K získané tekutině přidejte stejný objem medu a pomalu na mírném plameni vařte, dokud nedosáhnete konzistence želé. Užívá se jedna polévková lžíce před snídaní, obědem a večeří.


Hanka
ChytráŽena.cz

Zdroj: DTEST



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles