Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.10. 2018
Dnes má svátek Teodor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zelenina jako lék - Ředkvičky

23. 03. 2011 | Nemoci

Přestože se do našich zemí ředkvičky rozšířily poměrně pozdě, už staří Egypťané je používali dokonce jako část platu pro dělníky, kteří pracovali na stavbě pyramid. Dnes jsou u nás běžně k dostání po celý rok. Často jsou ale chuťově mdlé, neboť způsob pěstování se může podepisovat na nízkém obsahu hořčičných olejů, které jim dodávají onu typicky štiplavou chuť. Tyto oleje jsou nositeli léčivých vlastností a jako většina éterických olejů při kontaktu se sliznicemi lidského těla hubí nebezpečné viry, plísně a bakterie.

zelenina-jako-lek-redkvickyŘedkvičky obsahují velké množství vlákniny, která „mechanicky“ čistí střeva, zlepšuje střevní peristaltiku, tonizuje ochablá střeva a pomáhá se zácpou. Hořčičné oleje pak působí jako látka dezinfekční, která omezuje nebezpečné kvašení potravy ve střevech a nadměrnou plynatost. Zároveň pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Významný je obsah vitamínu C a selenu, který je důležitý pro dobrou funkci imunitního systému. Lidoví léčitelé již odedávna vnímají ředkvičku jako pomocníka při prevenci vzniku močových, ledvinových i žlučových kamenů. Pro blahodárný vliv stačí denně sníst pět ředkviček. Větší množství by na citlivější osoby mohlo mít dráždivé účinky.


VYZKOUŠEJTE:
Konzumujete-li příliš bílého pečiva, sladkostí a tučných jídel, pokuste se alespoň každý den sníst ke svačině pět ředkviček. Výrazně zlepší trávení a mohou pomoci i od nepříjemného pálení žáhy.


Hanka
ChytráŽena.cz

Zdroj: DTEST


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
koupila 5 svazků ředkviček a dnes máme vymeteno, byly úžasnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nám rostou.dnes sem měla ředkvičky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zdroj vitamínů
Obrázek uživatelky
profil
Máme ji moc rádi a je to to první co nám vyroste na zahrádce.Mňam!
Obrázek uživatelky
profil
Taky je mám moc ráda. Je to výborná zelenina plná vitamínů. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky