Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna? Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Vánoční strom
Soutěžte s námi o 400 skvělých výher !!!
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.11. 2017
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zelenina jako lék - Ředkvičky

23. 03. 2011 | Nemoci

Přestože se do našich zemí ředkvičky rozšířily poměrně pozdě, už staří Egypťané je používali dokonce jako část platu pro dělníky, kteří pracovali na stavbě pyramid. Dnes jsou u nás běžně k dostání po celý rok. Často jsou ale chuťově mdlé, neboť způsob pěstování se může podepisovat na nízkém obsahu hořčičných olejů, které jim dodávají onu typicky štiplavou chuť. Tyto oleje jsou nositeli léčivých vlastností a jako většina éterických olejů při kontaktu se sliznicemi lidského těla hubí nebezpečné viry, plísně a bakterie.

zelenina-jako-lek-redkvickyŘedkvičky obsahují velké množství vlákniny, která „mechanicky“ čistí střeva, zlepšuje střevní peristaltiku, tonizuje ochablá střeva a pomáhá se zácpou. Hořčičné oleje pak působí jako látka dezinfekční, která omezuje nebezpečné kvašení potravy ve střevech a nadměrnou plynatost. Zároveň pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Významný je obsah vitamínu C a selenu, který je důležitý pro dobrou funkci imunitního systému. Lidoví léčitelé již odedávna vnímají ředkvičku jako pomocníka při prevenci vzniku močových, ledvinových i žlučových kamenů. Pro blahodárný vliv stačí denně sníst pět ředkviček. Větší množství by na citlivější osoby mohlo mít dráždivé účinky.


VYZKOUŠEJTE:
Konzumujete-li příliš bílého pečiva, sladkostí a tučných jídel, pokuste se alespoň každý den sníst ke svačině pět ředkviček. Výrazně zlepší trávení a mohou pomoci i od nepříjemného pálení žáhy.


Hanka
ChytráŽena.cz

Zdroj: DTEST


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
koupila 5 svazků ředkviček a dnes máme vymeteno, byly úžasnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
nám rostou.dnes sem měla ředkvičky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zdroj vitamínů
Obrázek uživatelky
profil
Máme ji moc rádi a je to to první co nám vyroste na zahrádce.Mňam!
Obrázek uživatelky
profil
Taky je mám moc ráda. Je to výborná zelenina plná vitamínů. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles