Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zelený ječmen - superpotravina, která vás nakopne!

3. 09. 2015 | Péče o tělo
Superpotravina je označení pro potraviny budoucnosti. Mají velké množství vitamínů a na rozdíl od pilulek jsou zcela přírodní. Jednou takovou je mladý ječmen. Obsahuje vysoký podíl chlorofylu a dalších prospěšných látek. Díky jeho pravidelnému užívání se budete cítit skvěle a plní energie. Mladý ječmen není ale žádnou novinkou, jeho účinky znali již ve starověku.

Zelený ječmen, patřící mezi tzv. zelené potraviny, je znám pro své příznivé účinky na lidský organismus, kterému je schopen dodávat nesmírné množství živin. Díky tomu, že je tato rostlina sklízena v období své nejvyšší vitality, dokáže veškeré obsažené látky uchovat a následně předat lidskému tělu. Kromě vitamínů obsahuje zelený ječmen také řadu minerálů, stopových prvků, mastné kyseliny, enzymy, bílkoviny a sacharidy. Chlorofyl, který je přítomen v ječmeni se používá při léčbě vředových onemocnění žaludku a střev. Ječmen také působí zásadotvorně a upravuje tak pH našeho vnitřního prostředí.

Superpotravina, která vás nakopne!Z hlediska historie se ječmen řadí k jedné z nejstarších obilovin. Již za dob starověkého Říma si pomocí ječmene gladiátoři doplňovali energii. Dnes se stal populární potravinou zejména proto, že si lidé uvědomují nízkou kvalitu nabízených potravin a žijí v neustálém shonu. Snaží se proto hledat nové způsoby, jak žít zdravě a získávat ztracenou energii přirozenou cestou.

Pokud toužíte po důkladné detoxikaci, zkuste ječmen užívat několik měsíců. Právě vysoký podíl chlorofylu v něm obsažený má úžasné čisticí účinky. Díky působení enzymů má mladý ječmen také schopnost zpomalovat proces stárnutía je vhodný při rekonvalescenci. Sám o sobě však člověka neléčí. Jeho hlavní funkcí je dodat tělu potřebné látky, aby mělo sílu se bránit. Zároveň ani nenahrazuje pestrou stravu. Je pouze jejím vhodným doplňkem.

Zelený ječmen je nejčastěji dostupný ve formě prášku, který se rozpouští ve vlažné vodě nebo který můžete použít jako přísadu do chutného koktejlu. Pro splnění doporučované denní dávky je potřeba v nápoji rozpustit 1 čajovou lžíci (cca 2 g) 3 x za den.

Zdroj, foto: Virde


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles