Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žena v okně

11. 12. 2017 | Knižní tipy
Název: Žena v okně
Autor: A. J. Finn
Nakladatelství:  Motto
Datum vydání: 12.10. 2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: brožovaná
Počet stran: 352stran
Cena: 279 Kč

Čeští čtenáři budou mít, jako první na světě, příležitost přečíst si netrpělivě očekávaný thriller Žena v okně. Knihu, na níž nedočkavě čekají kritici i čtenáři ve 40 zemích a která se stala hitem letošního New York Book Expo, vydává nakladatelství Motto 12. října s více než tříměsíčním předstihem před americký vydáním, které je plánováno na 23. ledna 2018. Do filmových práv už investovala také společnost Fox 2000. Rovný milion dolarů.

Kdo stojí za tak úspěšným titulem, který ještě nikde nevyšel, přesto jsou práva na vydání knihy prodána již do 40 zemí? A. J. Finn, pseudonym supertalentovaného debutanta Daniela Malloryho, je milovník starých filmů, literární kritik a vysoce postavený zaměstnanec světoznámého nakladatelství HarperCollins. Příběh Ženy v okně je účinnou směsí prvotřídní čtivosti, mrazivého napětí a nečekaných zvratů. Finn vytvořil mimořádně napínavý a propracovaný příběh s jednou z nejzajímavějších ženských literárních hrdinek posledních let. Zároveň představuje svéráznou poctu legendárnímu filmu Okno do dvora, jakož i řadě dalších slavných starých filmů.


Žena v okněAnna Foxová žije sama, uzavřená ve vlastním světě. Ze svého domu nevychází, dny tráví popíjením vína, sledováním starých filmů… a špehováním sousedů. Jednoho dne se do domu přes ulici přestěhují Russellovi, na pohled normální rodina. Jenže pak Anna zahlédne něco, co neměla. Její už tak nejistý svět se začne rozpadat a na povrch vypluje šokující tajemství. Co je pravda? Co představa? A kdo je v nebezpečí? Jedno je jisté: nikdo a nic není takové, jak se zdá. A pokud se to opravdu děje, není to paranoia.

Filmový potenciál je evidentní a není divu, že už příští rok na podzim má mít premiéru filmová verze v produkci renomovaného Scotta Rudina (Tahle země není pro starý, Grandhotel Budapešť, Muži, kteří nenávidí ženy atd.). Žena v okně je často srovnávána s bestsellery typu Dívka ve vlaku nebo Zmizelá. Nejde však o pouhý reklamní trik. Sama autorka Zmizelé Gillian Flynn o knize říká: „A.J. Finn vytvořil noirový román nového tisíciletí. Je plný fascinujících postav, úžasných zvratů a má báječnou vypravěčku, se kterou bych si hned otevřela lahev vína. Nebo raději dvě – mám spoustu otázek!“ 

K chóru pochvalných hlasů se přidal i Stephen King, když Ženu v okně označil za „jednu z těch vzácných knih, které jen těžko odložíte. Je napsána lehce a pozoruhodně. Způsob, jakým Finn vystavěl svůj originální příběh na pozadí temné filmové legendy, je nádherný a mrazivý zároveň.“

Žena v okně je zároveň první knihou, která vychází v nové edici TOP thriller. V této edici označené výmluvnou nálepkou „TOP pětihvězdičkový thriller“ najdou čtenáři vždy výjimečné žánrové knihy z produkce celé skupiny Albatros Media, kterým stojí za to věnovat zvýšenou pozornost.

Ukázka z knihy Žena v okně:



NEDĚLE 24. ŘÍJNA
Její manžel už je skoro doma. Tentokrát ji načapá. V oknech na čísle 212 nevisí jediný proužek záclony, jediná lišta žaluzie. V tomhle městském domě s červenou fasádou kdysi bydleli novomanželé Mottovi – tedy až donedávna, kdy přestali být nejen novo, ale manželi vůbec. Ani s jedním jsem se nikdy nesetkala, ovšem dodnes se na ně čas od času mrknu na internetu: na jeho profi l na LinkedIn, na její facebookovou stránku. Stránka Macy’s je stále registruje jako čerstvě sezdaný pár. Pořád bych jim mohla koupit příbory.

Jak říkám: v oknech není jediná výzdoba. A tak číslo 212 jen prázdně hledí do ulice s nerudným a syrovým výrazem a já jeho upřený pohled odrážím: právě teď například pozoruji, jak si paní domu vede do pokoje pro hosty podomního prodejce. Co s tímhle domem je? Je to dům, kam láska chodí umřít. Nová majitelka je překrásná: ryzí rusovláska se sytě zelenýma očima a souostrovím drobných pih rozesetých po celých zádech. Je mnohem hezčí než její manžel dr. John Miller, psychoterapeut – ano, on opravdu radí lidem ve věci partnerských vztahů – a jeden ze 436 000 Johnů Millerů vyskytujících se na internetu. Tento konkrétní exemplář pracuje kousek od Gramercy Parku a nedává rady na pojišťovnu. Podle kupní smlouvy zaplatil za dům 3,6 milionu dolarů. Zjevně se mu daří.

O manželce toho vím víc a zároveň míň. Moc dobrá hospodyňka to asi nebude; Millerovi se sem nastěhovali před osmi týdny, a přesto mají pořád holá okna.  Třikrát týdně cvičí jógu: vždycky seběhne ze schodů se srolovanou podložkou v podpaží a s přiléhavými legínami na nohou. A taky zřejmě někde pracuje jako dobrovolnice – v pondělky a pátky totiž krátce po jedenácté (tedy zhruba v době,kdy vstávám) odjíždí z domu a vrací se mezi pátou a půl šestou, kdy usedám ke svému pravidelnému večernímu fi lmu. (Dnes jsem si už bůhví pokolikáté vybrala Muže, který věděl příliš mnoho. Já jsem zase žena, která viděla příliš mnoho.)


Tuto knihu Žena v okně koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !